Pròximament entrarà en funcionament l’aplicació “Botó vermell”, de la Policia Local

Policia_Google MapsEls responsables polítics i la Policia Local del nostre municipi estan treballant per tal que Vilassar de Mar sigui encara més segur. Pròximament s’ implementarà un nou dispositiu de seguretat que, en principi, anirà adreçat a tots els comerciants dels nostre municipi. Es tracta del botó vermell. Una aplicació que es podran descarregar, de marea gratuïta i que activarà una alarma silenciosa que connectarà amb la Policia Local en cas d’emergència.

El cap de la policia de Vilassar de Mar, Lluís López, i el sergent Antonio Valera han passat aquest dimecres pel programa “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio, presentat per Jaume Cabot, per avançar-nos les línies mestres d’aquest projecte que, ben aviat, serà una realitat. El botó vermell dotarà de més seguretat als nostres comerciants. Un cop premut el botó, quan l’operador rebi la trucada, esbrinarà si es tracta d’una falsa alarma, preguntarà la paraula clau prèviament acordada i la patrulla es dirigirà cap el lloc en el qual hi ha l’emergència. Ja que Vilassar de Mar és una població amb un territori acotat i no massa extens, el temps de reacció serà òptim.

Els responsables de la Policia local de Vilassar de Mar i els responsables politics del nostre municipi van començar a pensar en la nova aplicació el passat mes de setembre. També han investigat com els va a altres poblacions veïnes que també ho desenvolupen. El sistema, al qual es podran afegir tots els comerciants de la vila que ho desitgin, es podrà ampliar en tres fases més. La segona seran altres dependències municipals, la tercera persones que viuen soles en el seu domicili i, finalment, en una darrera instància pensada per a víctimes de violència de gènere. Quan tota la infraestructura tecnològica estigui a punt, es començarà a preparar una prova pilot. El Botó Vermell no pretén substituir cap alarma sinó que és un mitjà d’avis a la Policia vinculat a l’establiment.