Protecció Civil activa l’Alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses al litoral i prelitoral aquest dimecres

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per la previsió de pluges intenses i per acumulació de pluja durant aquest dimecres 6 de juny.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu durant el dia d’avui dimecres que es puguin superar els 20 l/m2 en 30 minuts al litoral i prelitoral, especialment entre el Tarragonès i el Barcelonès on es poden arribar a intensitats de 40 l/m2 en 30 minuts. Les precipitacions han començat a entrar ja aquest matí pel litoral i prelitoral de Tarragona i durant la tarda s’aniran desplaçant cap al nord-est perdent intensitat.

El SMC també ha emès un avís de situació meteorològica de perill per acumulació de pluges vigent per al dia d’avui, que afecta el litoral i prelitoral des del Tarragonès fins al Barcelonès, on es poden acumular més de 100 l/m2 en 24 hores.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha informat que en base a les previsions i observacions meteorològiques de pluja emeses és possible que es produeixin augments sobtats del nivell de l’aigua de rius, rieres i altres cursos fluvials a qualsevol municipi de les comarques del Baix Llobregat i Maresme. Per aquest motiu es recomana precaució als guals i punts baixos de tots els cursos fluvials de les comarques relacionades.

Aquestes afectacions es poden estendre a les diferents comarques afectades per la pluja a mesura que avanci l’episodi.

Protecció Civil de la Generalitat recomana en general que la ciutadania s’allunyi de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioni el vehicle. També s’aconsella no travesseu cap riu, ni riera ni zona inundada amb aigua. Encara que no ho sembli, els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat.

Consells a seguir en casos de xàfecs, tempestes i aiguats i inundacions