Prop d’un centenar de persones es manifesta a la plaça de l’Ajuntament per donar suport als CDR detinguts

Aquest dilluns al vespre, i com ha passat en moltes poblacions catalanes, gairebé un centenar de persones es van aplegar a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per donar suport als 9 membres dels Comitès de la Defensa de la República que van ser detinguts per la Guàrdia Civil acusats de preparar accions terroristes amb explosius. A Vilassar de Mar es van cridar proclames en favor dels detinguts. Tots som CDR i No tenim por van ser les proclames més escoltades.

Altres concentracions

A Sabadell, d’on són quatre dels 9 detinguts, la concentració va arribar a aplegar prop de 4.000 persones, segons fonts de la Policia Local de la cocapital del Vallès Occidental. A Barcelona, la concentració es va fer davant de la Comandància de la Guàrdia Civil, a la Travessera de Gràcia. Es van reunir unes dues mil persones que van expressar el seu malestar amb les detencions.

La Fiscalia els imputa terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius

La Fiscalia de l’Audiència Nacional imputa als 9 detinguts, set dels quals han estat ja traslladats a Madrid i han fet nit a les dependències de la Guàrdia Civil a Tres Cantos, els delictes de terrorisme, rebel.lió i tinença d’explosius. Per a la fiscalia, els detinguts són “un grup terrorista de caràcter secessionista” i alerta que estaven preparats per actuar “contra objectius seleccionats per un grup del militants dels CDR”.

L’operació, que va mobilitzar mig miler d’agents de la Guàrdia Civil, es va centrar en Sabadell, on es van fer 10 escorcolls, Mollet, Cerdanyola del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Torelló i Gurb. Els detinguts són 8 homes i una dona que tenen entre 35 i 50 anys i podrien passar a disposició judicial demà mateix.

Fonts de la investigació han revelat que entre el material trobat als detinguts, termita, òxid de ferro i nitrat amònic, hi havia anotacions per elaborar explosius de Goma 2. També se’ls hauria trobat un plànol amb la ubicació de la caserna de la Guàrdia Civil de Canovelles.