Prop de 500 persones van participar a la Caminada de la Setmana de la Salut per la Ruta PIRI

Vora de 500 persones van participar aquest passat diumenge 3 d’abril a la Caminada de la Setmana de la Salut, en la qual es va estrenar la Ruta del PIRI, creada pel Centre Excursionista Vilassar de Mar PIRI durant l’època del confinament.

La caminada, que no era apta per a persones amb problemes de mobilitat, va arrencar a les 9 del matí i va travessar Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils i Vilassar de Dalt. El seu recorregut és de 8’4 quilòmetres i, entre altres trams, es va passar pel Camí del Mig. En el transcurs del seu recorregut les persones que van participar-hi van descobrir indrets de gran bellesa natural que són desconeguts per a moltes persones.

 

La caminada va durar dues hores i mitja aproximadament i va acabar al pati de l’escola Pérez Sala, on es va oferir a totes les persones assistents un esmorzar saludable, dues màster class (una de zumba i una de capoeira) i un taller d’ús de desfibril·ladors. Cal recordar que Vilassar de Mar és un municipi cardioprotegit. Des de la Comissió d’Estils de Vida Saludables han mostrat la seva satisfacció per la bona acollida i la gran resposta que van tenir tots aquests actes.

Repassem seguidament les properes activitats de la Setmana de la Salut:

Aquest dimarts 5 d’abril quan, des de dos quarts de 10 del matí a dos quarts d’11, se celebrarà un taller de txikung, conjunt de tècniques mil·lenàries xineses basades en la regulació del cos (postura i moviment), la respiració, i l’estat mental i emocional, que promou la vitalitat, l’equilibri emocional i la serenitat. Ho impartirà de Roser Vidal. Places limitades. Inscripcions al telèfon: 93 754 03 32.

El mateix dia, però al Pati de Can Bisa i a la tarda, taller de formatges per a infants. L’horari és de 16:45 a 17:30 i de 17:45 a 18’30. A càrrec de formatges Vilatzara. Places limitades. Inscripcions al telèfon: 93 754 03 32.

I continuen les activitats. El dimecres 6 d’abril i el divendres 8 d’abril, des de dos quarts de 10 i fins a les 11 del matí, des del pati de Can Bisa, tallers de marxa nòrdica. Pensats per aprendre a caminar accionant no només les cames, sinó també la part superior del cos impulsant-nos amb dos bastons dissenyats especialment per aquesta modalitat esportiva, simulant l’acció de l’esquí de fons. A càrrec de Health System. Places limitades. Inscripcions al telèfon: 93 754 03 32.

El mateix dimecres 6 d’abril, a la tarda i a l’Espai Galbany, els nens i les nenes tornen a ser protagonistes. Des de les 18:30 i fins a les 20:00 h, sota el títol “Menjar saludable és divertit: taller i tastet de cuina”. Per aprendre a organitzar el menú de tota la setmana i, també, la cuina, amb una alimentació saludable. A càrrec de Carlotta Riba, nutricionista holística i entrenadora de gestió de canvi d’hàbits alimentaris. Places limitades. Inscripcions al telèfon: 93 754 03 32.

Serà el dijous 7 d’abril, i a l’Espai Galbany, quan a la tarda es faran tallers de primers auxilis i utilització del desfibril·lador pensats per a vilassarencs i vilassarenques, de 4 a 7. Divendres 8 d’abril, al Pati de Can Bisa, des de les 18:00 i fins a 19:30 del vespre, taller Menja’t les pors! Dirigit a infants de 6 a 11 anys. Parlarem de la por, de com identificar-la i enfrontar-la a través de diferents contes. Els nens i les nenes crearan la seva pròpia caixeta menja pors!

Els i les joves també tenen un munt de propostes en el marc de la Setmana de la Salut. Dimecres 6, a la tarda; de 5 a dos quarts de vuit del vespre, Caminada jove. Per la nova ruta PIRI i acompanyada pel personal de l’Espai Jove. Dirigida a joves de 12 a 16 anys. Inscripcions gratuïtes a l’app VDM a partir del 28 de març.

Divendres 8 d’abril de 20h a 24h, Nit jove a Can Jorba. Dirigida a joves de més de 15 anys, comptarà amb les següents activitats: des de les 20h,sessió de tupper sex, tant femení com masculí, i des de les 21’30h, sopar amb pizzes, amanides, pica-pica, beguda i còctels sense alcohol. Amb música, futbolí, jocs de taula, ping-pong, karaoke i sorteig de productes tupper sex. Inscripcions gratuïtes a l’app VDM a partir del 28 de març.

Finalment, el divendres 22 d’abril, des de les 5 i fins a 2/4 de 9, Torneig de futbol adreçat a joves de 12 a 16 anys. Es repartiran premis per als equips guanyadors. Es promocionarà el joc net i la participació femenina, donant punts extres o premis singulars als grups que facin menys faltes i que siguin mixtes. Se celebrarà a la Pista de futbol que hi ha ubicada al costat de Can Jorba.

Cal saber, també, que, durant la Setmana de la Salut, totes les farmàcies de Vilassar de Mar estan mesurant  de manera gratuïta la pressió arterial, el pes i la talla, factors que cal controlar per mantenir una bona salut cardiovascular.

Podeu trobar més fotografies al nostre Instagram.