Programació especial amb motiu de la Festa Major

Vilassar Ràdio emetrà una programació especial amb motiu de la Festa Major des del divendres 23 al dilluns 26 de juny

Divendres 23 de juny, de 6 de la tarda a 9 del vespre, tindrem connexions en directe amb la concentració de vilatans i cercavila des de la plaça de l’Ajuntament fins a l’espigó de Garbí, per anar a rebre el Sant Ramon i en Pigat i la Lucía. Viurem l’arribada del Sant Ramon i els gegants de VdM des de l’espigó de Garbí, la cercavila posterior des de l’espigó de Garbí fins a la plaça de l’Ajuntament, des d’on oferirem les actuacions de la Turrunats Band i de la Sant Pau Rhum Band i el Pregó de Festa Major. Després ens traslladarem a la plaça de l’Església per oferir connexions amb la Festa dels Països Catalans, l’arribada de la Flama i el repic de campanes al campanar de l’Església de Sant Joan.

Des de les 9 del vespre fins a les 5 de la matinada, oferirem una espectacular sessió de dj per a la revetlla de Sant Joan, amb una selecció dels grans èxits del pop, música disco, rock, que omplien les pistes de ball des de la dècada dels 90 fins als nostres dies, a la discoteca 759 de la nostra localitat i en altres discoteques de la comarca.  La selecció i sessió és a cura de Jaume Alsina, amb el suport tècnic de Xavi Puig.

Dissabte 24 de juny,a partir de les 9 del matí, programa especial de “Històries de Mar i de Dalt” des del campanar restaurat. Entrarem, de la mà dels conductors del nostre programa, Nuria Gómez i Alexis Serrano, fins als mateixos budells de les obres de rehabilitació del nostre campanar que han acabat, com estava previst, per Festa Major. A partir de les 10 del matí edició de Festa Major de “Ran de mar” i des de les 10:55 del matí retransmetrem des de l’Església de Sant Joan el  Solemne Ofici de Festa Major en memòria del naixement de Sant Joan Baptista, missa que comptarà amb la participació  de la Coral Englantina i el Cor Parroquial de Sant Joan. A partir de les 7 del vespre retransmetrem des de la plaça Pau Vila la proclamació del Pubillatge 2023, el concert de Festa Major de la Principal de la Bisbal des de l’escola Pérez Sala i l’audició-ballada de sardanes amb l’actuació de la Cobla La Principal del Llobregat que es farà a la plaça de l’Ajuntament.

Diumenge 25 de juny, a partir de les 10 del matí oferirem connexions en directe des de la VI Trobada de Cotxes Clàssics organitzada pel Club Maresme Clàssics, que es farà al tram de l’avinguda Eduard Ferrés entre Montevideo i Riera d’en Cintet; seguidament ens traslladarem a l’espigó de Garbí per retransmetre la benedicció del llagut Manel -organitzada per Bricbarca-, la pesca del llorito i  la subhasta cantada de peix, organitzades per Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí.

Redifondrem a les 6 de la tarda el programa especial de “Històries de Mar i de Dalt” des del campanar restaurat. Entrarem, de la mà dels conductors del nostre programa, Nuria Gómez i Alexis Serrano, fins als mateixos budells de les obres de rehabilitació del nostre campanar que han acabat, com estava previst, per Festa Major. Escoltarem, també, l’arquitecte Bernat Carrau i el mossèn Juan Pablo Calvo. Seguidament oferirem la retransmissió de l’ exhibició castellera des de la plaça de l’Ajuntament, amb l’actuació dels Capgrossos de Mataró, els Castellers de Cornellà i els Castellers d’Esplugues, a la plaça de l’Ajuntament.

Dilluns 26 de juny, últim dia de Festa Major, estarem amb vosaltres des de les 5 de la tarda. Oferirem  la visita comentada als principals elements arquitectònics de l’Església Parroquial de Sant Joan a càrrec d’Alexis Serrano, president del Centre d’Estudis Vilassarencs. Seguidament retransmetrem la despenjada de l’ase Innocenci, acte que comptarà amb la participació del Pigat i la Lucía, Mansuets de Foc i la Tropa Teatre i que es farà a la plaça de l’Església. També hi haurà connexions amb  la cercavila dels Ssstrèpits que sortirà de la plaça de l’Ajuntament en direcció a la platja de Palomares. I des d’aquesta platja oferirem connexions amb el Cremat de Festa Major organitzat per l’Agrupació Socialista , viurem el comiat de Pigat i Lucía i, per acabar, retransmetrem la cantada d’havaneres que oferirà el grup Barcarola.

(Foto: Flicker Ajuntament de Vilassar de Mar / Marcos Clavero)