Segona temporada artística als Jardins de Can Sust

 

Música, dansa, documentals, teatre… Aquest és el menú que integra el programa cultural de la segona temporada dels Jardins de Can Sust. Aquest espai del carrer doctor Masriera de Vilassar de Mar ha esdevingut un autèntic referent cultural, al nostre municipi, després de la primera experiència de l’any passat. Sota la direcció de l’arquitecte i propietari, Jaume Julià, aquest diumenge 26 de març arrenca la segona temporada. 12 propostes que s’allargaran fins al novembre.

Jaume Julià va posar casa i despatx professional al carrer doctor Masriera i, és clar, del jardí que hi ha al davant. Un espai amb molta màgia que el va captivar. Curiosament, van ser els propis veïns i veïnes els qui el van animar a posar en marxa la roda cultural.

La temporada passada va haver de penjar el cartell de tot el paper venut en pràcticament tots els espectacles que va dissenyar. Una aposta cultural que es va estendre, com la pólvora, gràcies al boca-orella. Fins i tot, va captivar l’actor José Corbacho. Va treure el cap després d’un concert de la cantant de casa nostra Judith Neddermann i li va demanar poder actuar allà.

Amb aquests precedents, Jaume Julià no ha dubtat en programar la segona edició dels seus Jardins. Arrencarà el proper diumenge 26 de març amb la voluntat d’involucrar les entitats del nostre municipi, perquè disposar també d’aquest escenari. Han parlat amb l’Escola de Dansa Madó, amb l’Aula de Música, i amb el director escènic, actor i rapsoda Joan Ramon.

Aquest espai de referència cultural, programació d’enguany de març a novembre, arrenca el diumenge 26 a les 12 del migdia, hora del vermut. El propi Jaume Julià cantarà boleros acompanyat per Marina Tuset i explicarà la seva visió sobre l’amor.

De cara al mes d’abril, Julià encabirà la vintena de cantants que integren la Vilassar Big Band al seu jardí. Serà el 29, dissabte i post Sant Jordi. Per al maig, el torn serà per a l’escola de Dansa Madó, que oferirà un espectacle amb els seus alumnes i professors.

I com la voluntat de l’arquitecte és la d’anar fent xarxa cultural, Joan Ramon prepara per al juny una obra de teatre inspirada en els contes curts de la també vilassarenca Eulàlia Armengol. Seran 10 contes.

El juliol serà el moment en el qual l’actor José Corbacho, tal i com va fer el 2022, torni a pujar a l’escenari del Jardí de Can Sust amb els seus monòlegs, que contenen referències vilassarenques.

Després d’unes merescudes vacances al mes d’agost, la primera setmana de setembre arrencarà amb una sorpresa. Natxo Tarrés, del grup musical Gossos, interpretarà cançons amb el seu nebot, en Pol Pla per primera vegada. És la primera vegada que cantaran junts.

Al setembre duet de guitarres entre Elisabeth Roma i David Garcia Paricio. I a l’octubre es tornarà a repetir el matrimoni musical entre la soprano vilassarenca Rosa Mateu i Jaume Linares. L’any passat van explorar aquest format, no havien tocat mai junts, i repeteixen. Finalment, només resta per encaixar les agendes amb la vilassarenca Judith Neddermann.

Jaume Julià també reserva espai per als documentals. Des de l’objectiu, des de la mirada de la directora de cinema i televisió vilassarenca Sílvia Quer, que porta l’espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols.

Tres sessions previstes. Les entrades, que volen, les pots trobar al web entreapolis.com. Ja són a la venda les de la primera cita, la del diumenge 26 de març que alçarà el teló de la segona temporada cultural dels Jardins de Can Sust.