‘Programa Especial Eleccions 14-F’

Aquest passat diumenge 14 de febrer, i durant tot el dia, Vilassar Ràdio va fer un esforç sense precedents per informar vilassarencs i vilassarenques de l’evolució de la jornada electoral. Una aposta, amb un més que notable seguiment, que arrencava a les 10:00 del matí, amb un butlletí horari, seguia amb un informatiu a la 1 de la tarda i culminava amb un programa especial sobre les eleccions al Parlament de Catalunya que va durar 4 hores i quart. Una edició, per cert, que, per primera vegada, es va poder seguir a través d ela plataforma Twitch.

Així doncs, a les 10 del matí informàvem, puntualment, amb la col.laboració de les persones administratives de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i amb la Policia Local de la constitució de les Meses al nostre municipi. Era una de les grans incògnites de la jornada que arrencava amb la pandèmia del coronavirus planant sobre els col.legis electorals.

A la 1 de la tarda, vam abordar un informatiu especial de balanç de les primeres hores de votació al nostre municipi i es donaven, ja, les primeres dades sobre la participació que ja marcava la tendència a la baixa que es confirmava al tancament dels centres electorals.

A tres quarts de vuit del vespre, Vilassar Ràdio va arrencar un programa especial de més de tres hores de durada. Una cobertura que ens va permetre informar tant dels resultats del nostre municipi com del total de Catalunya. Una sessió nocturna en la qual vam comptar amb les intervencions de tots els representants polítics dels principals partits a Vilassar de Mar que valoraven els resultats electorals, vam escoltar els perfils dels candidats i un reportatge, a peu d’urna (la premsa no podia, ahir, accedir a l’interior dels col.legis per les condicions de pandèmia) en el qual copsaven el sentiment de diferents vilassarenc si vilassarenques després d’efectuar el seu dret democràtic al vot.

Al marge dels canals convencionals, al 98.1 de la FM i del servei de Vilassar Ràdio a la carta, a l’emissora municipal estàvem d’estrena. A través de la plataforma Twitch, que es pot descarregar gratuïtament tant per telèfons Android com Aios, es va poder seguir, en directe, l’emissió realitzada des dels nostres estudis de Sant Pau 22. Dues càmeres donaven complert testimoni de la nit electoral d’aquest diumenge: una ubicada a l’estudi principal i una altra a la redacció d’informatius. Amb un més que notable èxit d’audiència gràcies a aquesta experiència pionera que incorpora, també un xat per comentar en directe.

Va ser un esforç sense precedents dels Serveis Informatius de Vilassar Ràdio per acostar-te tot, absolutament, tot el que passava aquesta nit. Especialment a  Vilassar de Mar, amb cobertura especial a la nostra comarca i amb la mirada posada a l’hemicicle del Parlament de Catalunya. Moltes gràcies a tots i a totes que, un cop més, ens vau fer confiança.