Primeres hores sense el peatge de la C-32 Nord

Fa molt poquetes hores, a dos quarts de nou del vespre d’ahir, s’han aixecat les barreres del peatge de la C-32 Nord a l’altura de Vilassar de Mar. Ha estat una nit històrica per la comarca en la qual, i com no podia ser d’una altra manera, Vilassar Ràdio va emetre des de les 23 de la nit un programa informatiu especial que s’ha allargat fins la matinada. Els nostres micròfons han estat testimonis, en directe, de l’acte en el qual es posava punt i final al peatge més antic de l’estat espanyol ja que es va implantar l’any 1969.

L’acte de celebració va tenir lloc als terrenys ubicats davant del Sorli Emocions-Can Nolla de Vilassar de Dalt. Es van seguir amb totes les mesures de seguretat anticovid 19. S’havia de portar mascareta i s’havia d’anar vestit amb armilles reflectants i una llanterna. Cadascú s’havia de portar el sopar de casa seva amb carmanyola i una copa per poder brindar. Es va brindar a les 11 de la nit i a 2/4 de 12 va haver-hi diversos parlaments de representants de diverses plataformes.

En aquest sentit, Antoni Esteban, portaveu de la Plataforma Preservem el Maresme, va titllar aquesta nit de “moment històric”. Ara, per a la Plataforma, arriba el moment de “pensar en noves solucions a partir d’avui mateix”

Per això, Esteban, portaveu de la Plataforma, desgrana un rosari de solucions que hi ha, ara, sobre la taula per encetar el debat post peatge. “Pacificació de la N-II, transport públic de garanties a la comarca, carrils bici, carrils bus…” “Són reptes complexos i il·lusionats”, destaca Antoni Esteban.

Després d’un brindis protocol·lari, cadascú amb la seva copa per allò de la covid 19, poc abans de  la mitjanit, els assistents van agafar el seu propi vehicle i van anar  passant pel ja expeatge.

Moment d’emocions intenses per a Antoni Esteban que recalca que “l’autopista, ja gratuïta, no se sobrecarregarà” segons els estudis que ells han encarregat

La celebració va servir per a commemorar  també la continuïtat dels 30 anys de reivindicacions sobre l’alliberament dels peatges. La plataforma Preservem El Maresme ha avançat que al setembre realizarà unes jornades de debat  i que espera la participació de tothom a través de les seves xarxes socials.