Primera Jornada Agrogastronòmica al Mercat de Flor i Planta Ornamental

MercatEl Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya celebrarà diumenge 10 de novembre la 1a Jornada Agrogastronòmica en el marc del Mercat del Maresme. L’objectiu d’aquesta jornada és potenciar el consum de productes de proximitat, conreats, pescats i elaborats al nostre país, entre els quals hi ha les nostres flors, plantes i complements. Per això, al costat del mercat agroalimentari setmanal, s’hi muntarà una fira gastronòmica en la qual s’hi exposarà, degustarà i es vendrà arròs de l’Ebre, tonyina roja de la Mediterrània, gambes de la costa, formatges del país, licor d’arròs i pastissets de Tortosa, olis i fumats de les Garrigues, vins i caves catalans, cervesa artesana de Santa Coloma, pastisseria artesana, etc.

A tal efecte, el Mercat ha col•laborat amb diferents membres de PIMEC com són el Grup Balfegó, l’Organització d’Armadors de Pesca de Catalunya, la cooperativa Vinícola de Nulles, el Gremi de Flequers, la Cambra Arrossera del Montsià, així com petits productors i elaboradors agroalimentaris del territori català. Així mateix, es comptarà amb la participació del xef Àngel Pascual, mereixedor d’una estrella Michelin en la seva etapa al Restaurant Lluçanès, qui ara està al capdavant del restaurant Punx. Ell serà l’encarregat de cuinar un magnífic arròs de peix per a tots els assistents. Tothom qui vulgui participar en les degustacions de producte ho podrà fer mitjançant la compra de tiquets, en preus que van dels 2€ als 10€ (6 tasts + 1 copa de vi de regal), i que es posaran a la venda des de les 9 del matí a l’estand d’organització.
Cal dir també que el Mercat de Flor, com a impulsor i organitzador d’aquesta jornada, s’ha guardat un espai preferent en aquesta celebració i muntarà un gran estand d’exposició i venda per donar a conèixer al públic assistent l’excel•lent i àmplia oferta de flor, planta i complements amb la qual compta el Mercat, i que pot trobar-se a diverses floristeries i jardineries.