Primera edició de “La tertúlia” de 2017

Ahir dimarts 24 de gener, des de l’emissora municipal, vam emetre en directe, a les 8 del vespre, en format ràdio, la primera edició de “La tertúlia” d’enguany. L’espai va comptar amb l’assistència de les formacions polítiques de govern i oposició, excepte CiU i Ciutadans que van excusar la seva presència, i va centrar tot el seu temps en l’exposició i el debat de quines són les prioritats per al 2017 a Vilassar de Mar. “La tertúlia” s’ha repetit avui dimecres d’11 del matí a 12 del migdia i es pot escoltar en podcast.

Pel que fa al govern, en representació d’ERC-VdM Diu Sí, Josep Solé va assenyalar, entre altres qüestions, que l’objectiu principal és millorar la situació de les finances municipals, per tal d’aconseguir una situació financera “suportable”, tant pel que fa a l’Ajuntament com a la SA municipal i va destacar la tasca realitzada en els processos de participació i transparència.
Joan Roca, en representació de Gent per Vilassar de Mar, va explicar, entre altres qüestions, que compartia la valoració que havia fet ERC-VdM Diu Sí del que portem de legislatura i va recordar que el programa electoral amb què Gent per Vilassar de Mar havia concorregut als comicis estava molt centrat en les persones, com l’atenció a la dona, la lluita contra la pobresa energètica i la potenciació de les activitats de la gent gran.

Pel que fa a l’oposició, Luard Silvestre, en representació de Babord, va manifestar , entre altres qüestions, que “venim de dues legislatures de majories amb polítiques d’esquenes al poble”. Va afegir que veuen amb preocupació la situació financera de l’Ajuntament, va valorar positivament la realització de l’auditoria de la SA municipal, que s’hagi posat en marxa la taula de mobilitat, el treball que s’està fent amb el pla d’usos i l’experiència de pressupostos participatius, en la qual va demanar que s’aprofundeixi més.
Olga Zuloaga, en representació del PSC, va assenyalar, entre altres temes, que encara resten qüestions pendents pel que fa a educació, cultura, memòria històrica, assoliment de la igualtat d’oportunitats per a homes i dones… i pel que fa a l’economia, va demanar que es doni suport al teixit empresarial. Finalment va afegir que cal millorar la senyalització viària que hi ha al nostre poble.
Manuela Calero, en representació de VdM Sí que pot/Sí puede va manifestar, entre altres qüestions, que cal obrir al poble el pla de mobilitat, va demanar que el govern faci un acte explicatiu de les prioritats del govern per a aquest 2017 , va explicar que veu necessària la realització d’una auditoria energètica i va afegir que veu amb preocupació la situació de la SA municipal.

Després de les intervencions inicials, i en el debat que es va generar sobre les prioritats per a aquest 2017, les formacions polítiques van centrar les seves intervencions en la situació de l’educació al nostre poble, la participació, la reactivació econòmica i el finançament dels municipis, que van qualificar d’insuficient, entre altres temes. Pel que fa a l’elaboració del pressupost municipal d’enguany, des del govern van explicar que s’hi està treballant en aquesta qüestió, que han començat els contactes amb les forces polítiques i que la intenció és poder portar els pressupostos a ple el març o a l’abril.

L’espai d’ahir el va enregistrar la televisió privada de Vilassar de Mar, Vilassar Televisió, que l’emetrà pròximament per la TDT.
La propera edició de l’espai bimestral “La Tertúlia” s’emetrà el dimarts posterior al ple del mes de març.