Preservem el Maresme

“El Maresme és la comarca més castigada per la Generalitat de Catalunya”. Aquesta és una de les principals conclusions de l’Assemblea Preservem el Maresme, que es va reunir a Mataró el passat dijous 10 d’octubre, per reclamar millores urgents pel que fa a la mobilitat. Un dels objectius immediats és aconseguir que Mataró, per exemple, entri en la primera corona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i, així, els usuaris només haurien de pagar una zona a Rodalies.

El vilassarenc Antoni Esteban, president de Preservem el Maresme, es mostra molt satisfet del resultat de la reunió. I és que prop d’una 50ena d’entitats i associacions s’hi ha adherit. Les principals conclusions de la reunió, per a Antoni Esteban, “és la creació d’una nova comissió de treball per afrontar i encarar d’una vegada per totes temes de mobilitat maresmencs” que el president detalla com “el peatge de la C-32 de Vilassar de Mar, integrar Mataró en la primera corona de l’Àrea Metroplitana o aconseguir que els autobusos dels pobles maresmencs es sincronitzin”.

Antoni Esteban es mostra esperançat amb el nou Consell Comarcal del Maresme, que presideix l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, que té la Mobilitat sobre la taula. Hem d’anar tots de la mà, diu Esteban, per revertir aquesta situació. Insisteixen, des de la Plataforma, que “el Maresme és la comarca més castigada per la Generalitat de Catalunya”. Per exemple, no es cansen en denunciar la situació del peatge de la C-32 de Vilassar de Mar. I és que, per a Preservem el Maresme, “aquesta autopista ja fa temps que ha de ser tots els maresmencs i maresmenques”. La voluntat? Anar tots junts a reclamar a la Generalitat. Asseure’s en una taula i parlar

Des de Preservem el Maresme preparen un seguit d’actuacions encaminades a conscienciar de la situació de la comarca, especialment, entre el col.lectiu més jove.