Preservem El Maresme subratlla que queda molta feina per fer abans de pacificar la N-II

Aquest passat dimecres 3 de març, en aquest informatiu  ens fèiem ressò de la declaració conjunta dels alcaldes de Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou i Cabrera de Mar en virtut de la qual es comprometen a començar a treballar per assolir la pacificació de la carretera N-II  un cop se suprimeixi el peatge de l’autopista C-32. Avui escoltem Antoni Esteban, portaveu de la Plataforma Preservem el Maresme.

Esteban, que celebra els acords signats, lamenta que “els alcaldes vulguin sortir ara a la foto” i recorda que queda molta feia per fer abans de pensar en pacificar la Nacional II que, d’altra banda, és una de les reivindicacions històriques de Preservem el Maresme.

Després d’onze  anys com a portaveu de Preservem el Maresme, celebra la declaració conjunta dels quatre ajuntaments, però lamenta que “no ho hagin fet fins ara”. Ha afegit que els polítics “no han estat a l’alçada de les circumstàncies.

Des de la Plataforma Preservem el Maresme estaran molt atents a  l’impost de la vinyeta  que, segons  ha dit, plana sobre la supressió del peatge de l’autopista  C32. Ens aclareix en què consisteix aquesta vinyeta: ha dit que consisteix  “en un impost de circulació 2.0, que cobraria la Generalitat per fer ús i per no fer ús d’aquestes infraestructures”.

Per a ell, hi ha alternatives, com l’impost sobre hidrocarburs i ha afegit que amb les diners que la Generalitat recull de les concessions de   les àrees de serveis de les autopistes “tindria sufucient per mantenir les despeses i el manteniment de l’autopista”.   

Assegura que, abans de parlar de la pacificació de la N-II que per a ell no és res més que un eslògan polític, hi ha molta feina prèvia que s’ha de fer abans i ha posat com a exemple: solucionar els problemes de transport i comunicació entre els municipis del Baix Maresme i els problemes que pateix el  transport  públic, com el sistema tarifari. Ha afegit que s’hauria de sincronitzar el servei d’autobusos entre els pobles i que s’haurien de solucionar  tant els accessos dels pobles de dalt a l’autopista com els problemes que hi ha al Servei de Rodalies de Renfe.  

En qualsevol cas, per a Esteban la supressió del peatge de l’autopista  C-32 pel darrer dia d’agost és un fet i no hi ha volta enrere.

Ha avançat que si la situació epidemiològica ho permet, el 31 d’agost a les 24h organitzaran una festa per celebrar la supressió del peatge amb cava,  al mateix peatge de la C-32