Presentació del llibre Tota la veritat per conèixer els secrets del Procés

Tota la veritat. Aquest és el llibre, escrit per sis periodistes, que es presenta aquest dilluns, a partir de les set del vespre, a la Biblioteca de Vilassar de Mar. Amb la presència de dos dels autors, Roger Mateos i Odei Etxarte, ens endinsarem en els secrets dels dos darrers anys del Procés.

“El referèndum no el va fer la gent”, és el principal argument d’aquesta crònica del procés. Un llibre, diuen els seus autors, que “no agradarà tothom, però que no enganyarà ningú”. Aquesta és la tesis que defensen el sis periodistes que cobreixen la informació política a casa nostra per part de sis mitjans diferents.

Els autors són Marc Martínez Amat, cap de política de RAC1; Odei A. Etxearte, periodista de política a VilawebRoger Mateos, cap de política a l’agència Efe a Catalunya; Neus Tomàs, directora adjunta d’elDiario.esFerran Casas, subdirector del Nació Digital Gerard Pruna, cap de política del diari Ara. Han estat dos anys de feina i més de cent entrevistes que repassen des dels mesos previs al referèndum fins a la situació actual dels presos i exiliats.

A les pàgines de Tota la veritat, editat per Ara Llibres, llegirem la versió dels autors. Defensen que “l’1 d’Octubre no el va fer la gent”, tot i que sí que el va defensar. Creuen que el referèndum estava molt més ben organitzat del que s’ha dit fins ara. El llibre també posa llum a alguns moments clau com el ple del Parlament dels dies 6 i 7 de setembre del 2017.

Una crònica detallada i documentada de tot el que va passar des del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 fins a l’arribada a la presidència de la Generalitat de Quim Torra a la primavera de 2018 passant per l’exili del president Carles Puigdemont. Relacions complexes entre polítics, el paper de l’estat major, els intents de mediació internacionals, la relació entre Puigdemenont i Oriol Junqueras…

Roger Mateos, cap de política de l’Agència EFE a Catalunya o Odei Etxarte, periodista política de Viaweb, presentaran el llibre, aquest dilluns, a la Biblioteca de Vilassar de Mar en un acte organitzat per l’Assemblea del nostre municipi.