Presentació del llibre Rosa Sabater: sonata inacabada

Aquest dimecres, a partir de dos quarts de set del vespre, es presenta el llibre Rosa Sabater: sonata inacabada a la Biblioteca de Vilassar de Mar. És la biografia d’una de les millors pianistes de la història, nascuda a Barcelona i que va morir, tràgicament, en un accident d’avió a Barajas l’any 1983.

Sonata inacabada és el títol de la biografia de Rosa Sabater que ha escrit Miquel Jorba per a Pagès editors. Es tracta d’una biografia que pretén fer justícia a una de les pianistes més poderoses del segle XX. Sabater va morir, quan tenia 53 anys, en un accident d’avió a Madrid-Barajas l’any 1983 quan l’avió en el qual viatjava es va estavellar a Mejorada del Campo. No va arribar mai a Colòmbia on anava a fer un cicle de concerts.

El llibre explica les vivències de Sabater que aconseguia, amb les seves interpretacions al piano, dotar les peces que tocava d’una alta càrrega emocional. Especialista en música d’Albeniz, Granados, Manuel de Falla, Montsalvatge i Mompou. Una biografia que, al marge de fer justícia a la figura de Sabater, lluita per què el seu llegat resti a la memòria col.lectiva. Explorarem la figura d’aquesta artista, pianista i mare.

De fet, la seva filla, Rosa Oliveras, serà a la Biblioteca durant la presentació fent costat a Meritxell Vinaixa, la directora de l’Aula de Música de Vilassar de Mar, que en farà la presentació. L’autor, Miquel Jorba, també hi serà.