Presentació del llibre “Marieta de l’ull viu” de Maria Petit i Maria Xinxó

Acaba d’editar-se el llibre “Marieta de l’ull viu“, de Maria Petit Vecino i Maria Xinxó. L’obra, que es presenta dissabte 15 de maig a la biblioteca, parla en primera persona del camí de superació que va haver de seguir Maria Petit, després de patir un accident de trànsit als 17 anys quan anava amb una amiga en moto, que va provocar que es quedés cega. Ens ho van explicar al “Parlant de tot“.

La idea de fer un llibre explicant el camí recorregut des d’aleshores fins ara va sorgir durant el període de confinament que es va decretar amb motiu de l’estat d’alarma per l’aparició de la pandèmia del coronavirus.

Quan va patir l’accident, fa 10 anys, la seva vida va canviar radicalment. Ella mateixa ha explicat que fins llavors era una adolescent molt rebel. Després de l’accident, va tenir molt clar que calia tirar cap endavant. I és que és una persona culturalment molt inquieta. No para ni un minut. En el transcurs d’aquesta dècada ha estat realitzant activitats que li agraden moltíssim com fer esport, sent passió per l’atletisme, passejar per la muntanya o viatjar.

Ens ha fet saber que al principi portava molt malament la minva d’autonomia provocada per la pèrdua de la vista. Ha explicat que una de les coses que troba a faltar i que no pot fer és sortir sola a córrer al matí pel Passeig Marítim de la nostra població.

En l’informatiu “Crònica” d’avui ens hem fet ressò de la presentació, en la noticia de portada.

La Maria Petit va ser entrevistada fa 5 anys al programa “Islàndia” de RAC1 per l’Albert Om i és en aquest moment quan on va conèixer la periodista Maria Xinxó.

Han estat en permanent contacte des d’aleshores. Petit explica que va decidir encarregar la redacció del llibre a Xinxó ja que comparteixen moltes coses en comú, com el sentit de l’humor o la manera d’expressar-se.

El llibre està escrit en primera persona i ambdues estan molt contentes amb el resultat. Petit ha recalcat que des del primer moment volia que aquesta obra no fos un llibre d’autoajuda, sinó senzillament el testimoni del camí que ha hagut de recórrer per arribar a on és ara. Ha afegit que tant a ella com a Xinxó els hi encanta la ironia i tenen un gran sentit de l’humor, que queda palès en les pàgines d’aquesta obra.

Petit ha subratllat que l’ésser humà té una gran capacitat per adaptar-se a les circumstàncies, per molt difícils que siguin, com per exemple la ceguesa i ha posat com a exemple de la capacitat d’adaptar-nos que té tothom el fet que tots ens hem hagut d’adaptar al context dificilíssim de pandèmia que hi ha.. Ha dit que agraeix al seu pare i a la seva mare no haver-la sobreprotegit.

Petit és col·laboradora de Vilassar Ràdio, on participa cada dimecres de 22h a 23 h al programa “La taula del fons”, juntament amb Pere Almera Petit, Àlex Rocher, Núria Tintorer i Jordi Font.

El llibre es presentarà a diferents poblacions. A Vilassar de Mar, serà aquest dissabte 15 de maig a les 12 del migdia al Jardí de la Biblioteca Ernest Luch L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia trucant al 93 759 08 33. L’acte està organitzat per Llibreria Index.

Diumenge 16 es presentarà a Sant Vicenç de Castellet a Ca la Neus i el 29 de maig a Mataró.

L’obra “Marieta de l’ull viude Maria Petit i Maria Xinxó ha estat editada per Univers Llibres i la podeu comprar a Llibreria Index, encarregar-la a la vostra llibreria habitual o comprar a portals de venda de llibres online.