Presentació del llibre La vall de Cabrera de Mar a l’època medieval. El castell de Burriac

Aquest dimecres, i a partir de les set de la tarda, es presenta a la Biblioteca de Vilassar de Mar el llibre La vall de Cabrera de Mar a l’època medieval. El castell de Burriac. Un projecte en el qual, i gràcies a reconstruccions 3D, ens farem una idea fidel de com era, en el segle XV, aquesta fortalesa que domina el nostre poble.

Josep Maria Rovira, especialista en 3D i coordinador del projecte, explica que el llibre que es presenta aquest dimecres és el segon d’una sèrie de 4 sobre Cabrera de Mar.

Uns llibres interessantíssims en el quals, en el primer volum, es va repassar els ibers i els romans i que el tercer i quart aniran dedicats a l’època moderna, amb les masies, i a la contemporània amb la industrialització. Un recorregut històric de Cabrera de Mar.

Aquest projecte és la suma de l’esforç de diferents experts en la matèria. Així, en el llibre La vall de Cabrera de Mar a l’època medieval. El castell de Burriac trobarem capítols d’allò més interessants com el que parla de com afecten les inclemències del temps a l’estructura, la ceràmica que permet la reconstrucció dels terres, la història pròpia del castell i del baró del Maresme Pere Joan Ferrer, la bruixeria o les nissagues familiars que el van habitar. Els signen especialistes com el propi Rovira, Joan Carles Alany??? Joan Francesc Clariana, Rosa Isabel Garí, Enric Subiñà o Jaume Vellvehí.

El coordinador del projecte, Josep Maria Rovira, explica que el castell de Burriac, tal i com el veiem avui, no té res a veure a com era en el segle XV. En aquest sentit, Rovira aposta per la utilitat del Castell de Burriac com a construcció de defensa i no destinat a fer-hi vida. En el llibre que es presenta aquest dimecres a la Biblioteca de Vilassar de Mar hi ha un  munt de reconstruccions 3D que ens permetran veure aquestes evolucions. I també aprofundir en la figura del Baró del Maresme que en va liderar unes quantes, un personatge que no tenia les simpaties dels vilatans de l’època, com apunta Rovira.

El coordinador del projecte també explica que, avui, hi ha moltes llegendes al voltant de la bruixeria a Cabrera de Mar. I és que és una localitat rica en històries de fetilleres que també apareixen en aquest complet estudi.

La vall de Cabrera de Mar a l’època medieval. El castell de Burriac. Es pot comprar, a Vilassar de Mar, a la Llibreria Índex. Per saber-ne més, recordar que la presentació és aquest dimecres, a partir de les set de la tarda, a la Biblioteca del nostre municipi.