Presentació de la novel·la de Damià del Clot “Generació Gintònic” a Vilassar de Mar

GeneracioGintonicCOBERTA.smallLa Llibreria Index i Cossitània Edicions organitzen la presentació de la novel·la “Generació Gintònic”, de l’escriptor, advocat i alcalde de Vilassar de Mar Damià del Clor, dijous 14 d’abril a les 8 del vespre al Bar 33/45 (antic Bar Marina). L’argument de la novel·la se situa a la Barcelona del final dels anys seixanta. Alguns dels escenaris del relat són les sales Bocaccio, el Flash-flash, el Jamboree i la Cova del Drac, que marcaven la modernitat en aquella època, a les acaballes del franquisme.

Farà la presentació de l’autor el periodista Lluís Reales i llegirà fragments de la novel·la l’actriu Maria Lanau, amb l’acompanyament musical de peces de The Who, Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, Martha Reeves i Beach Boys, que seran punxades per Albert Gil de Brighton 64.Hi haurà preu especial de llibre i gintònic per 21’90 euros.

Pel que fa a l’argument de l’obra, Fiona, una estudiant de literatura, es deixa seduir pel seu professor, un escriptor de tendències sexuals ambigües. A la relació s’hi afegirà Bella, una enigmàtica model i musa de l’Escola de Barcelona, un nou moviment d’avantguarda. Fiona es veurà arrossegada per les nits màgiques i lisèrgiques de la Gauche Divine.

Del Clot ha publicat novel·la i assaig. Destaquen les obres L’espai nacionalista a Catalunya (1999-2006): crònica d’un enfrontament (2007), obra finalista del premi d’assaig Francesc Ferrer i Gironès; Catalunya sentenciada(2013) i El Tribunal Constitucional contra Catalunya (2015). És coautor de Decidir, un exercici de legitimitat democràtica (2014). Com a novel•lista, ha publicat Notes d’un viatge a l’infern (2009), guanyadora del premi de narrativa Vila Ametlla de Mar; Absolut Taronja (2010), guardonada a Andorra amb el Premi Fiter i Rossell, i Una novel·la pulp. Amb Generació Gintònic retorna a la novel•la i perfila el gran mosaic generacional que va encetar amb Absolut Taronja.

Fotografia de portada: Llibreria Índex