Presentació, aquest divendres, de “La bessona solitària”, d’Elisabet Claveria

Aquest divendres 18 de juny, a partir de dos quarts de set de la tarda al Jardí de la Biblioteca Ernest Lluch, es presenta el llibre “La bessona solitària” d’Elisabet Claveria. Un acte que es farà amb aforament limitat i pel qual cal inscripció prèvia al 93 759 08 33

Amb un munt de relats curts a les seves esquenes, la vilassarenca Elisabet Claveria, debuta amb el gènere de la novel·la amb aquesta “Bessona Solitària”. Un llibre, per cert, basat en fets reals.

I és que Claveria s’endinsa en el que tècnicament s’anomena “síndrome del bessó o bessona solitària”, és a dir, una persona que va començar la vida a l’úter com a bessona, i el seu bessó o bessona va morir abans o al voltant del naixement.

Com a l’escriptora li va passar; explica el sentiment que li va deixar saber que mai podria conèixer el nadó que es gestava amb ella a la panxa de la seva mare. Reconeix que li falta alguna cosa a la seva vida, hi ha absència constant.   

“La bessona solitària” està dividit en set capítols durant els quals Claveria dona vida a la Martina, la protagonista del llibre, que va creixen a mida que anem devorant les pàgines fins que arriba a la setantena.

Elisabet Calveria, enginyera agrònoma i pastissera, explica que, sovint, els qui han perdut un bessó durant la gestió acostumen a tenir més d’una feina i a comprar, per exemple, per duplicat.

L’autora està immersa, ara, en un  nou treball, fer les memòries de la seva mare que té 91 anys, que va néixer en un poble d’alta muntanya de Suïssa, es va casar amb un català i va venir a viure a Catalunya, en l’època de la dictadura franquista Sense presses.

Recorda que cal inscriure-s’hi prèviament trucant al 93 759 08 33. Un llibre del segell local Index Edita