Preinscripció oberta a l’Escola d’Adults Els Ametllers per al curs 2024-2025

Des d’aquest passat dilluns 17 de juny és oberta la preinscripció presencial i en línia a l’Escola d’Adults Els Ametllers.

Presencialment és oberta fins al 28 de juny i es realitza en els següents horaris: fins al 21 de juny, de 4 a 8 del vespre i del 26 al 28 de juny de 10 del matí a 2 de la tarda.

En línia es pot fer a través del formulari que trobaràs al web cfaelsametllers.cat

Pel que fa  a la matriculació, es realitzarà del 4 al 10 de setembre per a l’alumnat que hagi fet la preinscripció aquest mes de juny. Per a l’alumnat que no hagi fet la preinscripció aquest juny, la matriculació es farà a partir del 12 de setembre.

L’oferta formativa està integrada per aquest cursos:

 • Formació Instrumental 1 (Alfabetització): La seva finalitat és iniciar la lectura i l’escriptura. També es fomenta l’adquisició de vocabulari i l’aprenentatge de la llengua oral. Curs anual de 3 dies a la setmana. 
 • Formació Instrumental 2 (Post-alfabetització): La seva finalitat és millorar l’expressió de la llengua oral i escrita, la lectura i els coneixements generals. Curs anual de 3 hores setmanals. El curs s’imparteix en dues llengües: 1r quadrimestre: llengua castellana FI 2 CAST. 2n quadrimestre: llengua catalana FI 2 CAT.
 • Graduat en Educació SecundàriaCurs per obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària (equivalent a l’ESO). Curs anual en dos nivells organitzat per trimestres de 17 hores setmanals.
 • Curs de preparació a la prova d’accés a Grau Superior: Curs adreçat a superar la prova d’accés a un cicle formatiu de Grau Superior. De setembre a maig, condicionat a les dates de l’examen. Curs anual de 10 hores setmanals.
 • Accés a la UNIVERSITAT majors de 25/45 anysCurs adreçat a superar la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 i 45 anys. De setembre a abril, condicionat a les dates de l’examen. Curs anual de 7 hores setmanals PAU+25 i 5 hores setmanals PAU+45.
 • Cursos d’anglèsCursos d’anglès – nivell 1, 2 i 3. Un primer curs per aprendre nocions bàsiques d’anglès, adreçat a persones que no tenen cap coneixement d’aquesta llengua. Un segon nivell adreçat a persones que tenen nocions elementals de la llengua anglesa. I un tercer nivell de continuïtat de l’idioma i consolidació del nivell A2. Per poder accedir-hi s’ha de fer una prova de nivell. Cursos anuals de 3 hores setmanals repartides en dos dies.
 • Curs d’acollida de català: Curs adreçat a persones nouvingudes que volen tenir un primer contacte amb la llengua catalana. Per poder accedir-hi s’ha de fer una prova de nivell. Curs quadrimestral de 3 hores setmanals.
 • Cursos d’acollida de castellà: 1r nivell: Adreçat a persones nouvingudes que volen tenir un primer contacte amb la llengua castellana. 2n nivell: Continuïtat i ampliació del nivell 1. Cursos de 45 hores.
 • Club de lectura: Trobada mensual d’octubre a juny per compartir la lectura d’una novel·la i debatre sobre diferents aspectes (l’argument, els personatges…). L’objectiu és afavorir el gust per la lectura, la comunicació entre persones interessades en la literatura i respectar i valorar l’opinió de tothom. Trobada 1 hora al mes.
 • Cursos d’informàtica: Cursos de preparació per les proves ACTIC. Curs per obtenir l’ACTIC que certifica el nivell de competència en l’ús de les TIC. Es treballaran les competències en tecnologies amb l’objectiu d’aconseguir una bona preparació per presentar-se a la prova oficial. Curs quadrimestral de 3 hores setmanals. 
 • Eines Google: En el curs es resoldran qüestions per a una millora de l’organització a través del correu Gmail, el Drive i les seves extensions. Curs quadrimestral de 3 hores setmanals. 

Tots els cursos de l’Escola d’Adults són a la tarda. L’escola es reserva el dret a no obrir un grup si no s’arriba a un mínim d’alumnes inscrits.

També recordem que l’escola portarà a terme la festa de fi de curs 2023-2024 aquest dijous 20 de juny, a les 7 de la tarda. Tindrà lloc en el seu edifici. Hi haurà la benvinguda a totes les persones assistents, karaoke, sortejos, berenar i photocol. Per assistir  a aquesta festa, no cal inscripció prèvia.