Pregó del Rei Carnestoltes i de la Reina de Carnaval

Dins dels actes de carnaval, aquest dissabte 25 de febrer  arribava el pregó del Rei Carnestoltes i de la Reina de Carnaval al passeig del Veral de l’Ocata, a 2/4 de 8 del vespre, organitzada per la Regidoria de Cultura i Festes Populars. Un pregó molt esperat cada any.

En aquest 2022, pel que fa a  l’actualitat no local, hi ha hagut referències, entre altres temes, al rei emèrit Joan Carles I, a les picabaralles que hi ha al govern central entre el PSOE i Podemos, a la crisi sorgida al Partit Popular entre Pablo Casado i Isabel Ayuso, a l’increment de vots de l’extrema dreta, als jocs olímpics d’hivern,  a l’increment de trànsit de vehicles a la C-32 després de l’alliberament del peatge, al funcionament de l’administració pública a tots nivells, a la classe política…

Pel que fa a l’actualitat vilassarenca, el pregó ha inclòs referències, entre altres temes, a la futura instal·lació d’una oficina d’atenció municipal a l’edifici del Casino, al retard amb què algunes instàncies reben resposta, al retard en la instal·lació d’una carpa provisional per acollir activitats culturals mentre es fan obres a l’Ateneu, a la vandalització que ha patit el mural contra la violència de gènere vàries vegades i a la campanya “No empipis”.

El pregó ha inclòs una referència al conflicte bèl·lic entre Ucraïna i Rússia i s’ha fet una crida a la pau. Finalment, s’ha realitzat una invitació a seguir gaudint de les activitats de Carnaval al nostre poble.

A l’acte han assistit l’alcalde Damià del Clot i la regidora de cultura Esther López. Seguidament s’ha donat pas al concert de The Covers Band i al concurs de disfresses.

Diumenge 27 de febrer, a les 12 del migdia, a la plaça del Círcol, 45è Carnestoltes Firobi , amb l’espectacle “La festa dels salats”, a càrrec de la companyia lleidatana Encara farem salat . Pel que fa l’espectacle Aventura en estel, ha quedat anul·lat degut a la intervenció quirúrgica a la qual ha de ser sotmès un dels seus actors.Els diners de les entrades venudes es retornaran a les persones que ja les havien adquirides.

Dimecres 2 de març, hi haurà l’enterrament de la sardina amb una cercavila que, amenitzada per l’AVAL i els Mansuets de Foc  partirà de Can Bisa i conclourà a la plaça de l’Ajuntament. La Regidoria de Cultura i Festes Populars i la resta d’organitzadors preguen dol rigorós per assistir a la lectura del testament del Rei Carnestoltes que hi tindrà lloc.