Precipitacions fortes aquest divendres i dissabte amb descens de les temperatures

Meteomar ha informat que aquest divendres 24 d’agost serà una jornada de canvis meteorològics; tot i que el dia ha començat amb clarianes, s’espera que els vents vagin girant a llevant, alhora que faran baixar les temperatures. Tot plegat provocarà un augment de la nuvolositat. A migdia-primeres hores de la tarda, possibilitat d’ algun primer ruixat, que es preveu que sigui aïllat i poc important, més probable quan més s’acosti la tarda, però de cara al vespre-nit i la matinada de divendres a dissabte, poden produir-se precipitacions en forma de xàfecs molt localitzats que podran ser intensos i també abundants, puntualment es podrien superar els 20 litres per metre quadrat. No plourà a tot arreu, però allà on ho faci, por ploure amb ganes. Els vents en general seran fluixos, bufaran del sector est, lleugerament moderats aquesta tarda.La situació marítima s’anirà alterant, aquest matí marejol, aquesta tarda àrees de maror. Pel que fa a les temperatures, tenen una clara tendència a baixar, sobretot cap a últimes hores del dia.

Dissabte 25 d’agost, temps força tranquil, tot i que de matinada i a primeres hores del dia hi haurà molts núvols que podrien provocar algun ruixadet. Després s’aniran obrint clarianes. Durant la tarda tornaran a crèixer nuvolades, i podría produir-se algun xàfec, sobretot cap al centre i nord del Maresme, localment de caire tempestuós, i d’intensitat forta, tot i que de curta durada i per tant amb no massa quantitat de precipitació. Les temperatures de dissabte seran més baixes que les de divendres, tan màximes com mínimes. Pel que a als vents, continuaran de mar cap a terra, lleugerament moderats, amb una situació marítima dominada pel marejol amb àrees de maror.

Diumenge 26 d’agost serà un dia més tranquil i assolellat. Les temperatures de nit baixaran, les màximes es mantindran més o menys sense canvis, amb vents que continuaran més fluixos, amb una situació marítima que anirà millorant, tot i que amb molta mar de fons a tota la costa maresmenca

Davant de situacions de pluja intensa i aiguats, no creueu les rieres ni a peu ni en cotxe i modereu la velocitat en la conducció.

Seguiu aquests consells bàsics davant de situacions de pluges intenses, aiguats i inundacions.