Posidònia Fest, de l’1 al 3 de setembre, a Mataro

31

Els dies 1, 2 i 3 de setembre de 2022 el Port de Mataró acollirà la segona edició del Posidònia Fest, un festival de música on el públic podrà assistir, mitjançant una única entrada o abonament, a concerts de gran qualitat.

Una de les grans novetats d’enguany és que hi haurà dos escenaris. En l’escenari principal, conservant els mateixos horaris que en l’edició anterior (19h. i 21:30h.), hi actuaran Caamaño&AmeixeirasRoger MasJo Jet i Maria RibotMarina RossellMagalí Sare i Miquel Gil.

L’altre escenari estarà dedicat exclusivament a artistes del Maresme i l’elecció dels artistes que actuaran s’ha fet mitjançant una crida als músics del Maresme. D’entre les 34 propostes rebudes s’han escollit Golden EmbersDiode i Mama Calypso i els xavals tropicals.

L’altra gran novetat és l’aforament que, un cop superades les mesures Covid, serà de 400 persones assegudes. Les entrades, que estan a la venda a la web www.posidoniafest.cat,  tenen un preu de 18€ per jornada (inclou els tres concerts). També s’ha posat a la venda un abonament al preu de 45€ pels nou concerts del festival. Les entrades es poden comprar al web posidoniafest.cat o anar a les oficines del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, ubicades al carrer Sant Josep.

El Posidònia Fest, a banda de ser un festival de música, també s’ha convertit en un espai dedicat a l’art. Enguany han arribat a un acord de col·laboració amb el Festival Revela’t, que farà una exposició de fotografia analògica que servirà de preludi de les exposicions i activitats que han organitzat a partir del 9 de setembre.

El segell discogràfic mataroní Microscopi, amb el suport del Port de Mataró, l’Ajuntament de Mataró, el Consell Comarcal del Maresme, patrocinadors i col·laboradors, fan possible aquest festival amb la voluntat de consolidar aquesta cita amb la música, única a la ciutat.

Dijous 1 19h. Caamaño&Ameixeiras

Duo lligat a la música i al ball d’arrel que presenta el seu últim disc ‘Aire!’, una aproximació a diferents músiques i balls populars tenint sempre a Galícia com a punt d’origen i retorn.  Guanyadores del Premi Martin Códax de la Música Folk, en el seu disc hi ha col·laboracions de Sílvia Pérez Cruz, Fetén Fetén o Carola Ortiz, entre d’altres.

Dijous 1 21:30h. Roger Mas

Reinterpretarà les cançons emblemàtiques i conegudes de la seva discografia així com d’altres poetes i autors. Concert de cançó inspirat en tres pilars: les músiques modernes, la tradició pròpia i les diverses músiques ancestrals del món, amb l’habitual espontaneïtat i peculiar atmosfera que crea l’artista que arriba acompanyat de Míriam Encinas (dilruba, flautes i percussió).

Divendres 2 19h. Jo Jet i Maria Ribot

Presenten la seva trajectòria musical més rellevant, i inclouen en el repertori les cançons més noves que marquen l’inici de la seva nova etapa. Amb dues veus, guitarra i la bateria de Josep Cordobés, Jo Jet i Maria Ribot presenten un concert emotiu i trencador que serveix d’introducció al que serà el seu proper disc, sense deixar de fer èmfasi en l’etapa de “Sant Llorenç” que ara deixen enrere.

Divendres 2 21:30h. Marina Rossell

Presentarà les cançons del seu últim disc ‘300 crits’, un dels treballs més personal, íntim i alhora atrevit de l’artista, que segueix la seva ruta natural avançant en la recerca de les cançons de la resistència. Temes que neixen de la necessitat de sobreviure als temps maleïts, cançons que sempre ens commouen, i que han acompanyat generacions.

Dissabte 3 19h. Magalí Sare

La polifacètica artista presenta ‘Esponja’, el seu segon disc com a cantautora. La temàtica de les cançons gira al voltant de la configuració de la pròpia personalitat, posant l’èmfasi en les etapes de la vida que més van definint el nostre caràcter, la infantesa, l’adolescència, èpoques tendres, convulses i plenes de canvis. En aquest disc hi han col·laborat Salvador Sobral i La Migas.

Dissabte 3 21:30h. Miquel Gil

Vint anys d’Orgànic és un espectacle dissenyat per la celebració d’un treball que ha deixat empremta i ha esdevingut referencial per a les noves generacions. En aquest espectacle, Miquel Gil també fa un repàs per les cançons més celebrades del seu repertori en solitari amb un directe que recrea la sonoritat original i que compta amb alguns dels músics que van formar part de la primera banda.

Per què Posidònia Fest?

A Mataró trobem una de les praderies de posidònia més importants pel que fa a extensió, ocupant un espai d’aproximadament 700 hectàrees. En aquesta praderia hi viuen una vintena d’espècies de peixos i una gran quantitat d’organismes que aprofiten la protecció que els ofereix la posidònia per reproduir-se. A més, la posidònia actua com a filtre biològic immobilitzant substàncies tòxiques i deixant-les fora de circulació.

Actualment, tant l’Ajuntament de Mataró com el Port de Mataró, en col·laboració amb altres institucions, entitats i empreses, duen a terme iniciatives que tenen com a objectiu la protecció i divulgació d’aquest ecosistema.

El certamen centra els seus patrocinis i col·laboracions amb empreses i entitats KM0, i amb projectes relacionats amb el medi ambient.

S’ha arribat a un acord amb NEM Mataró, Hotel Atenea Port i el Projecte Libera d’Ecoembes.