Posicionament de les forces polítiques vilassarenques amb representació a l’Ajuntament sobre el referèndum de l’1-0

El proper diumenge 1 d’octubre està convocat el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Des de l’espai “Crònica” de Vilassar Ràdio aquest dimarts 26 de setembre hem donat veu a totes les formacions polítiques que tenen representació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar per conèixer el seu posicionament sobre aquesta qüestió.

 

Pel que fa a les formacions polítiques al govern:

 

Des d’ERC-VdM Diu Sí tenen molt clar que “s’està construint una família unida i solidària que lluita contra un cop d’estat”. Per a Àngel Font, s’estan posant en perill drets fonamentals i subratlla que, segons ell, “l’Estat espanyol té eines per reprimir la cita, totes, menys la gent”.

 

Des de Gent per Vilassar de Mar, Joan Roca explica que el partit que representa sempre s’ha alineat amb l’Assemblea Nacional de Catalunya, que forma part de la Taula del Si i que són al costat dels moviments nacionalistes, sobiranistes i independentistes.
Pel que fa a les formacions polítiques a l’oposició:

 

Joaquim Ferrer, de Convergència i Unió, assegura que és fonamental poder exercir el dret a votar, que s’ha de fer amb dignitat i ha afegit que no considera normal la repressió que, segons ell, fa l’Estat Espanyol perseguint el dret a decidir, dret que, recorda Ferrer, està reconegut internacionalment.

 

Pau Arona, de la formació Babord, destaca que arriben moments transcendentals per defensar el dret a decidir i que sempre han estat a favor de la independència de Catalunya.

 

Juan Díaz, en representació de Ciutadans, recorda que es tracta d’un referèndum il•legal i que el partit que ell representa no vol formar part d’actes al marge de la llei. Díaz denuncia que no hi ha garanties.

 

Per part del Partit dels Socialistes de Catalunya, Alicia Rodríguez Luna ha explicat que no comptin amb ells, recorda que infringir la llei comporta conseqüències i que el seu partit defensa un projecte de suma i multiplicació enlloc de restar i dividir.

 

Finalment, Manuela Calero, de Vilassar de Mar Si que pot/Sí puede, titlla d’irresponsable la posició del PP i aposta per establir ponts de diàleg.

(Redacció: Joan Escofet)

Audio de la Crònica d’avui