Polèmica per la retirada, en una estàtua, de simbologia en defensa dels polítics i activistes polítics presos

La retirada de simbologia en defensa dels polítics i activistes polítics que es troben empresonats de l’estatua, realitzada per l’escultor vilassarenc Enric Monjo i ubicada davant de la carretera Nacional II, aquest passat diumenge 11 d’agost a la tarda, per part d’un agent cívic de l’Ajuntament, ha aixecat polèmica. En el moment  de retirar la simbologia , que era un plàstic groc formant  un vestit a l’entorn de l’estàtua, algunes persones  van retreure  a l’agent la seva acció.

Més tard, la polèmica es va traslladar a les xarxes socials. Alguns usuaris de la xarxa van manifestar el seu disgust per aquesta retirada i es qüestionaven si aquesta acció forma part de les funcions de l’agent cívic. Altres usuaris manifestaven que trobaven bé l’acció ja que la simbologia  estava ubicada en una estàtua. També hi havia, entre les diverses opinions a Twitter,  qui es mostrava d’acord amb la presència d’aquest tipus de simbologia en la part alta dels fanals però no en una estàtua.

ERC va manifestar al seu perfil de Twitter que  “aquesta no és l’actuació que esperem d’un agent cívic, no creiem que estigui dins les seves atribucions treure símbols que demanen la llibertat del presos i preses polítics”.

Per la seva banda, Juan Díaz, regidor de Ciutadans, al  seu perfil de Twitter, es mostrava d’acord amb l’acció realitzada per l’agent cívic i donava “l’enhorabona  a l’Ajuntament per reposar l’escultura després de l’acte vandàlic que havia sofert” i afegia que “és un exemple de com es restableix el bé comú i de com l’independentisme no entén res que no estigui al seu servei”.