Polèmica entre Govern i oposició per unes obres al Passeig Marítim

Aquest dilluns han començat les obres que es faran al Passeig Marítim per fer-lo més sostenible i adaptat al canvi climàtic. Se substituiran els parterres de gespa per paviment de formigó tenyit deixant únicament la zona dels escorcells de les palmeres. Els grups de l’oposició han elaborat un comunicat conjunt, signat per Junts x Catalunya, Babord, el PSC i Ciutadans, en el qual mostren la seva disconformitat amb les obres iniciades per l’Ajuntament de Vilassar de Mar denunciant precipitació, deixadesa i irresponsabilitat per part del Govern municipal.

Les obres tenen una durada prevista de 13 dies. L’Ajuntament pretén aconseguir un passeig més preparat per als temporals, que en el futur proper es preveuen més freqüents, més intensos i més persistents. Alhora, l’eliminació de la gespa reduirà el consum d’aigua a primer línia de mar, així com la despesa en manteniment i recollida dels residus que s’acumulen en aquests parterres. El comportament incívic d’algunes persones, que hi aboquen tot tipus de brossa, els fa aparèixer, sovint, amb un aspecte brut. La desaparició dels parterres permetrà, així mateix, guanyar espai per als vianants al passeig.  

Per la seva banda, els grups de l’oposició han mostrat, en un comunicat conjunt, la seva disconformitat amb aquesta obra. Asseguren desconèixer l’existència d’un estudi que l’aconselli i asseguren que estem davant, diuen, de “l’enèsima demostració de la irresponsabilitat i la deixadesa del govern municipal”. Afegeixen que “per tal de no assumir la seva responsabilitat en el manteniment dels espais verds de la nostra població són capaços de pavimentar els espais verbs amb la justificació escadussera de que és produeixen per tal de tenir “un espai més sostenible i adaptat al canvi climàtic”.

En aquest sentit, Àngel Font, portaveu del Govern municipal, surt al pas del comunicat de l’oposició assegurant que potser no han entès ben bé la filosofia d’una obra aconsellada pels serveis tècnics del consistori. Defensa que és una obra justificada per raons ambientals i lamenta el tarannà del comunicat.

El comunicat de l’oposició expressa la seva indignació i preocupació que els fa pensar en què vindrà després. Si serà una tònica generalitzada la pavimentació als parcs i als jardins de Vilassar de Mar amb el pretext de l’argument de la despesa en manteniment. Segons ells, la pavimentació no permet la filtració de les aigües pluvials ni la naturalització dels espais urbans. Àngel Font argumenta que és una obra pensada, reclamada pels tècnics que permetrà un estalvi important d’aigua, treure obstacles al Passeig i feta sota criteris mediambientals per estalvi d’aigua i assolir un manteniment sostenible.

El comunicat exigeix la paralització immediata de l’obra anunciada, segons ells, amb nocturnitat i traïdoria. Àngel Font assegura que tirarà endavant i també recorda que el Govern municipal ha fet una gran quantitat d’obres invisibles, però molt necessàries. El portaveu municipal creu que el comunicat pretén fer mal al Govern i erosionar-lo.