Víctor Espriu i María José Navarro, mestres de l’Escape Room Mundial

Sabràs escapar-te d’aquesta notícia? Hem assegut als nostres estudis una de les 10 parelles del món que més escapes room han jugat. 1.250 sales han visitat repartides en una trentena països. I són de Vilassar de Mar. Són en Víctor Espriu i la María José Navarro. A més de ser integrants de la junta dels Premis Internacionals Terpeca Scape Rooms i ambaixadors de l’Estat Espanyol a nivell internacional, han creat els seus propis premis 10Escapes que s’atorgaran, a les Arenes de Barcelona, el  26 d’octubre.

EL nom del seu equip que formen junt amb un altre company? 5thelement2017.

Ens escapem?

Tots i totes, encara que no hi hàgim jugat mai, tenim una idea més o menys aproximada del que és un escape room. Segons en Víctor, paraula d’especialista, t’embolcalles en l’aventura, és la realització d’un videojoc en primera persona, un repte mental i fomenta la cohesió de grup.

Al 2016 van començar a jugar. En una sala del Masnou. Des d’aleshores, tant els jocs com els espais han evolucionat. I molt. La María José ens explica que per què li agrada fer escapes room: la distracció amb aquest joc fa que un s’oblidi de tot. Podem o escapar-nos d’una habitació o resoldre situacions diferents segons la temàtica proposada.

En Víctor i la María José són referents no només a l’Estat Espanyol, porten la comunitat i el grup de whatsapp, sinó també a tot el món. La seva passió és tan gran que visiten sales de tot el globus terraqui, tot i que ens recorden que Mataró és ciutat escapista amb una quinzena de sales, sis de les quals són de molt bona qualitat, segons diuen.

Per exemple, han estat escapant-se als Estats Units, Israel,  Marroc, França, Holanda, Bèlgica, Polònia, Bulgària i Rússia, entre altres països. Més endavant aniran a Àustria i Croàcia. Una manera de viure.Ara, el proper repte per als dos vilassarencs és el Canadà.

Encara recorden quan, després de la primera sala, no els va fer ni fred ni calor. Ningú els diria que arribarien on són avui. Uns autèntics especialistes. Veritables líders d’opinió. Tots dos han explicat que els preus dels escape room, però, s’estan encarint.

Ell i ella porten el nom de Vilassar de Mar per tot arreu. De fet, hi ha sales que, abans d’obrir, fan sessions privades per a en Víctor i la María Jose perquè donin la seva opinió

Són molt reconeguts en món escapista mundial, els han arribat a aturar pel carrer o a l’aeroport. No repeteixen mai cap sala i sempre estan pendents de noves propostes que obrin. Temàtiques? Per avorrir. D’Egipte, de l’11-S, de pirates, de volcans, viatges en helicòpter i fins i tot, de ràdio.

Per acabar d’arrodonir el cercle tot a punt  per lliurar els premis del sector que atorgaran, en una gran gala, el proper 26 d’octubre a les Arenes de Barcelona.

La parella té 1.250 sales a la seva esquena. Són entre les 10 persones del món que més escapes room han fet.

Compte, per cert, si ets persona aprensiva amb les temàtiques de por, perquè fan por. I, fins i tot, es desmaien.

Ens han recomanat algunes sales a prop nostre, de Badalona, Calella, Barcelona, Terrassa, entre altres ciutats.

A més, en el seu web, ofereixen un acurat rànquing de sales amb les seves respectives votacions i opinions. Els trobaràs a room-escapers.com.