Per cinquè any consecutiu, tres Flors d’Honor de Viles Florides

Vilassar de Mar ha renovat les tres Flors d’Honor de Viles Florides. El certamen, impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), atorga la Flor d’Honor a aquells municipis que destaquen pel seu compromís amb els espais verds. El jurat va destacar Vilassar de Mar, per cinquè any consecutiu, amb les tres Flors d’Honor, per la seva tasca en la millora de l’espai verd urbà. El regidor de Medi Ambient i Espais Públics, Joan Roca, va recollir el guardó, en l’acte del 5 d’octubre a Vila-seca. L’acte va estar presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i va comptar amb la presència del president de la CHOC, entitat impulsora de Viles Florides, Sito Vilarrubla.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar va presentar al certamen una memòria dels enjardinaments i de les accions realitzades al nostre poble per ampliar l’espai verd i protegir el medi ambient de contaminants, entre les quals destaquen l’actuació de protecció i senyalització de la zona de vegetació psammòfila a la platja, l’adequació dels espais verds en la remodelació de l’aparcament de l’avinguda del Progrés o la prohibició de l’ús de glifosat a favor d’una jardineria més sostenible, a més de les iniciatives que duen a terme les escoles perquè els infants coneguin els arbres que tenen al voltant.

Vilassar de Mar ha participat a totes les edicions de Viles Florides, aconseguint en les dues primeres dues Flors d’Honor i a les cinc següents, tres Flors d’Honor. El màxim distintiu que atorga el certamen és cinc Flors d’Honor, una distinció que encara no s’ha donat mai a cap municipi. En aquesta 7a edició han participat 130 municipis dels quals 12 van ser reconeguts amb quatre Flors d’Honor, 50 amb tres Flors d’Honor, 52 amb dues Flors d’Honor i 6 amb una Flor d’Honor.