Peque continuarà dirigint el primer equip de la UE Vilassar

A finals de la setmana passada, el president de la Unió Esportiva Vilassar de Mar, en Bevi Ramon, ens ho mig confirmava, amb la boca petita. Ara, ja s’ha fet oficial. El mataroní Alberto Aybar, Peque, seguirà,dirigint el primer equip blanc-i-vermell en la temporada del centenari del club. Una campanya, en la qual, la Unió Esportiva Vilassar de Mar  seguirà a la Tercera Reial Federació un cop va salvar la categoria, per l’ascens del Sant Andreu, i evitava el descens a la SuperLliga Catalana que es certificava, a la gespa, la passada Diada de Sant Jordi.

Amb Peque renova el seu staff tècnic. Després d’una temporada convulsa en la qual, la planificació de la pretemporada, feta l’estiu passat, no va acabar de quallar i en la qual, a més, la Unió Esportiva Vilassar va haver de veure com alguns dels seus homes claus patien lesions de diferent consideració i algunes de llarga durada, el de Mataró afronta una campanya 2023-2024 il·lusionant amb una nòmina de 18 equips atractius.

Peque i el seu staff van aterrar al camp de futbol Xevi Ramon la temporada 2018-2019. Va agafar l’entitat a la Primera Catalana i la va remuntar al lloc que, sobre el paper, li pertoca, la Tercera reial Federació. La següent campanya, i segona de Peque, la Unió Esportiva Vilassar segellava la millor temporada de la història a la Tercera Reial Federació assolint, també, el plus dels quarts de final de la Copa Catalunya. En el curs següent, el 2020-2021 amb Peque, també, a la banqueta, es juga el Play Off d’ascens a la Segona Reial Federació. A partir d’aquí, un punt d’inflexió. La 2021-2022, la Unió Esportiva Vilassar acaba en vuitena posició, mitja taula, i, en la darrera, ensurt final amb salvació in extremis en no haver-hi, enguany, els sempre complicats descensos no compensats en el futbol català.

Després de dotze anys a la Unió Esportiva Vilassar, sis com a jugador, com a central, i ara sis com a primer entrenador, Peque vol subratllar la confiança i l’entesa mútua que hi ha entre ell i el president, en Bevi Ramon.

Una decisió, la de seguir, que, segons Peque, ja estava bastant madura abans que l’ascens a Segona del Sant Andreu permetés que la Unió Esportiva Vilassar salvés la categoria. Ha agraït al president i a la junta directiva la confiança que han dipositat en ell.Ara mateix, el míster mataroní signa la salvació per al curs 2023-2024. Ara, és moment de molta feina. Van amb retard, per la incertesa del final de la temporada passada, però és el moment de fer una bona planificació per a confeccionar la millor plantilla possible. I, és clar, un plus més és ser el míster del centenari.

Així, mentre Peque i el seu equip dissenyen, ja, la pretemporada, el club de casa nostra segueix immers en els actes del centenari. Al marge de l’emotiva i completa exposició que pots veure al Museu Monjo fins al 30 de juliol, aquest divendres hi ha cita molt especial. Serà a les 8 del vespre quan, a la Sala Maria Roser Carrau, es projecti la gravació que es va filmar el juny de 1998 de l’escenificació de l’obra de teatre “Què passa dins del vestidor?” que va escriure en Xevi Ramon, pare de l’actual president, i autèntic esperit del club blanc-i-vermell.En acabar la projecció de la representació, hi haurà una taula rodona presentada pel director de Vilassar Ràdio Jaume Cabot i en la qual podrem escoltar persones estretament vinculades a la història del club de casa nostra, com  Josep Maria Gelpí,  Sep Labarta,  Pere Lleonart, Joan Tusell i en Kim Cabot.