Pedalada Solidària a benefici dels pacients d’ELA

 

Autèntica lliçó de vida. Hem parlat, a la “Crònica”  amb l’exporter del Barça, Juan Carlos Unzue. Afectat per la malaltia de la ELA, que és una afectació del sistema nerviós central que es caracteritza per una degeneració progressiva de la medul·la espinal que deriva en una paràlisi muscular progressiva.

Aquest autèntic esportista d’elit lidera la segona edició de la Pedalada Solidària Unzuéla que se celebrarà al Maresme, a Sant Vicenç de Montalt, el proper diumenge 21 de maig.Objectiu? Recaptar fons per als i les malaltes d’ELA

Al web de Unzuéla – paraula que és la suma de la combinació del cognom de l’exporter blaugrana i del nom de la malaltia neurodegenerativa – pots inscriure’t a la segona edició d’aquesta pedalada popular. A un preu de 19 euros que tenen una finalitat absolutament solidària.

Es tracta d’una pedalada de muntanya, zero competitiva i sense categories ni cronos

Els i les participants tindran, al davant, un recorregut de 27 quilòmetres i un desnivell positiu de 900 metres. El tret de sortida? A les 9 del matí del diumenge 21 de maig. On? A Sant Vicenç de Montalt. Al Maresme. 5 hores de prova amb botifarrada posterior per recuperar forces.Ha explicat que mentalment es troba fort tot i que necessita ajuda en tot el que requereix mobilitat.

Tot a punt per a la seva segona pedalada solidària, la Unzuéla 2023. Objectiu? Donar a conèixer la seva malaltia. No només la d’ell, no només la de l’exporter del Barça sinó, també diu, la d’un munt de companys i companyes.Ha agraït la tasca dels mitjans de comunicació per la seva tasca d’informació i conscienciació d’aquesta malaltia.

Segurament, haver estat esportista d’elit ha de ser una bona ajuda, com a mínim, mental per a Unzue, segons ha explicat ell mateix.Autèntica lliçó de vida. Pell de gallina.

Diu que no s’ha de ser un esportista d’èlit ni professional per tenir una actitud forta davant d’aquesta malaltia.Unzue, exporter del Barça i d’Osasuna, entre altres equips i exentrenador, assegura que segueix aprenent cada dia

Recordem, amb ell, l’èxit de la primera edició de la Unzuéla. Una cita maresmenca que va tenir un èxit espectacular, ja que va aplegar 400 persones, quan encara eren vigents les restriccions Covid. Els diners que es recullin aniran a la Fundació Miquel Valls, que confia en multiplicar l’èxit de 2022. Aquesta fundació treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA/MMN i de les seves famílies.

La raó de portar la Pedalada Solidària Unzuela al Maresme és gràcies a un bon amic de l’exporter, el santvicentí Pep Vega

Unzue ha tingut una llarga trajectòria esportiva. Nascut a Orcoyen (Navarra) té ara 56 anys. Va venir al món en el sí d’una família amb llarga trajectòria esportiva ja que el seu germà, l’Eusebio, és llegenda viva del ciclisme estatal i actualment gerent del Movistar Team.