“Parlem de consum” tracta sobre l’increment de petits furts als comptes corrents

Puntual a la cita mensual amb Vilassar Ràdio, l’advocat Oriol Contreras, responsable de l’OMIC, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, visita virtualment la secció de consum del magazine matinal “Parlant de tot”, presentat per Jaume Cabot, per posar dos temes d’interès sobre la taula. Per una banda, alerta sobre l’increment de petits furts que podem patir en els nostres comptes corrents i per l’altra la necessitat d’activar la signatura electrònica. Important, en temps de pandèmia, per mantenir contacte amb les administracions.

Oriol Contreras alerta que, darrerament, s’ha detectat un augment de petits fraus en els nostres comptes corrents. Són petites extraccions de diners, de 10 o 15 euros cada tres dies, per exemple, que fan aquests lladres virtuals i que moltes vegades ho podem patir i no ser-ne conscients.

Contreras ha recomanat donar un cop d’ull, si no cada dia, cada dos dies, al nostre compte corrent i examinar els moviments bancaris que hi ha hagut.

Avui, i més amb la pandèmia, paguem molt més amb la targeta i el mòbil petites quantitats. Ara un cafè, ara un diari i, a vegades, és difícil recordar tot el que s’ha pagat.

Oriol Contreras explica que si som víctimes d’aquests petits furts constants cal comunicar-ho el més aviat possible. Així que ens n’adonem

Com hem de fer la denúncia? Des de l’OMIC ens aconsellen contactar, primer, amb l’entitat bancària per telèfon o email. L’entitat bancària examinarà si aquest pagament s’ha fet per error o és un frau i ens aconsellarà, si cal, anar a la Policia.

Oriol Contreras entraria com a mediador en cas de no treure’n l’aigua clara i no arribar a una entesa amb l’entitat bancària.

Des de l’OMIC ens recomanen que ens convertim en petits empresaris en la nostra pròpia economia personal.

Per a Oriol Contreras, l’augment d’aquests petits furts és deu a dos motius principals, que són la situació de crisi financera i l’aparició de persones que practiquen el frau.

D’altra banda, i no menys, important, des de l’OMIC, i tenint en compte el temps actual de pandèmia, recomana disposar de la nostra signatura electrònica per agilitzar els nostres tràmits amb l’administració. Els principals requisits són el DNI i la Targeta sanitària.

Per a més informació, recordar que per contactar amb l’OMIC de Vilassar de Mar, cal trucar al telèfon de l’Escola Nàutica, el 93 754 05 00. Atén al nostre municipi els dilluns i dimecres per la tarda i els dijous al matí.

Per escoltar la secció sencera cliqueu aquí.