“Parlem de consum” tracta sobre la Llista Robinson

La secció dedicada al consum del magazín matinal “Parlant de tot”, presentat i produït per Jaume Cabot, secció que compta amb la intervenció d’Oriol Contreras, responsable de l’OMIC de Vilassar de Mar, ha centrat la seva atenció en la “Llista Robinson”. Oriol Contreras ha explicat que es tracta d’un servei que ens permet no rebre publicitat d’empreses a les quals nosaltres no hem donat el consentiment.

Quan ens inscrivim en aquesta llista cal que detallem aquests aspectes: si volem excloure SMS, o trucades, o emails, o publicitat escrita, o tota mena de publicitat en qualsevol format. L’Agència Espanyola de Protecció de Dades és l’encarregada de sancionar les empreses que incompleixen la legislació en aquest àmbit i es financia d’aquestes sancions.

Contreras ha recordat que quan ens inscrivim a la llista Robinson fins al cap de dos mesos és quan notarem que deixem de rebre-la.

Ha aclarit quina és la diferència que hi ha, pel que fa a competències i funcions que tenen, entre l’Agència Espanyola de Protecció de Dades i l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades. L’Autoritat Catalana té competències sobre l’administració pública local, comarcal i autonòmica i l’Agència Espanyola té competències sobre administracions públiques estatals i empreses privades.

Ha afirmat que en el tema de protecció de dades queden encara aspectes per legislar.

Ha subratllat que és molt important que quan entrem en una pàgina web i ens fem usuaris per, per exemple, efectuar compres, ens surten dues finestres perquè cliquem. El primer “click” és el de l’acceptació de cookies. I el següent o següents clicks acostuma a ser el de l’acceptació de rebre publicitat. Aquí és on hem de parar atenció si no volem rebre publicitat i no fer aquests posteriors cliks, que moltes persones cliquen de forma impulsiva.Ha recordat que hem de tenir en compte que també podem demanar a l’empresa de telefonia de què som clients, que ens doni de baixa a la guia de telèfons. Si ho fem, el nostre número de telèfon sortirà d’aquesta guia i no estarà publicat en aquesta guia.

Ha explicat qUe moltes companyies utilitzen aquestes guies, conegudes popularment amb el nom de“llistins telefònics” (Pàgines Blanques per a telèfons particulars i Pàgines Grogues per a telèfons d’empreses) per contactar amb persones per oferir-los els seus serveis.

Per donar-se d’alta a la LLISTA ROBINSON, cal entrar en aquest enllaç

Per contactar amb l’OMIC cal trucar al 93 754 05 00. L’horari d’atenció al públic és el dilluns i dimecres a la tarda i dijous al matí