“Parlant de tot” ofereix consells per a una revetlla de Sant Joan segura

La secció dedicada a seguretat del magazine matinal “Parlant de tot”, presentat per Jaume Cabot, que compta amb la col·laboració i la participació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Premià de Mar, ha centrat la seva atenció aquest mes de juny en les revetlles segures.

L’objectiu ha estat donar unes pautes per tenir una revetlla de Sant Joan segura, tant per evitar possibles contagis de la COVID-19 com per evitar els accidents fent un mal ús del material pirotècnic.

Pel que fa a les mesures de protecció davant la covid-19, es recomana celebrar Sant Joan en grups reduïts de persones (familiars o amics), evitar les festes amb aglomeracions de gent, mantenir les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l’ús de mascareta, la distància física entre les persones, el rentat de mans amb aigua i sabó. En el cas de fer ús de pirotècnia, no fer servir el gel hidroalcohòlic, ja que és inflamable i són incompatibles.En cas de manipular pirotècnia les mascaretes més apropiades són les de cotó. Les mascaretes quirúrgiques són de paper i polipropilè, materials gens adequats amb el magnesi de la  pirotècnia. Evitar compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.


Pel que fa a la compra de petards,
quan anem a comprar-los, cal tenir en compte assegurar-nos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat i deixeu-vos assessorar per un professional. També han recordat que es poden comprar petards en línia i recollir-los a la botiga amb cita prèvia per evitar aglomeracions. I han afegit que s’han de seguir les mesures d’higiene i protecció establertes a l’establiment.

Abans de manipular els petards: no us guardeu petards a les butxaques i llegir les instruccions de cada article. En encendre els petards; no subjecteu els petards amb les mans, no poseu els petards a prop de la cara ni del cos, utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars, enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè  us doni temps d’enretirar-vos. Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

No llanceu coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses; no llanceu mai petards contra ningú; als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i Finestres; no encengueu cap petard dins les cases; no llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni inestres; tingueu cura del mobiliari urbà a l’hora de llençar un petard.


Recordem que les platges de Vilassar de Mar romandran obertes al públic la nit de la revetlla de Sant Joan, del 23 al 24 de juny. Amb l’objectiu que tothom tingui una revetlla segura i no es produeixin aglomeracions incompatibles amb les mesures sanitàries encara vigents per la pandèmia de la covid-19, el dispositiu de la Policia Local prioritzarà el control de la zona de platges, on no es podran fer fogueres ni acampar-hi amb tendes de campanya. El 24 de juny, a les 7 del matí, s’iniciarà la neteja diària les platges per tal que tothom pugui fer-ne ús en les millors condicions.