Un any més i des dels estudis de Sant Pau 22, el “Parlant de tot” va tornar a reivindicar els drets de les dones, en un 8 de març, Dia Internacional de les Dones, en què el feminisme, com no pot ser d’una altra manera en va ser la bandera. La igualtat, un dret que es continuarà reivindicant fins que es pugui celebrar com tal.

Hem comptat al començament del programa amb la presència al nostre estudi de la Marta Rovira i Tània Flores, regidora i tècnica d’igualtat respectivament, per parlar dels actes institucionals organitzats amb motiu del 8M.

Tània Flores i Marta Rovira

Hem parlat també amb l’Anna Prats com a representant de l’Assemblea Feminista i la Montse Centelles i la Irene Toral representants de Viladona. Ambdues entitats feministes de Vilassar de Mar també participen activament de les activitats organitzades per aquest 8M.

Anna Prats, Irene Toral i Montse Centelles

Avui les recomanacions literàries, que cada dijous ens porten des de la Biblioteca Municipal de Vilassar de Mar, s’han basat en literatura en femení. Sílvia Cantos ens les ha portat en directe.

Sílvia Cantos

Neus Serra ens ha portat un “3D” especial. Cada quinze ens parla de tres dones, una pionera, una de ciència i una oblidada. Avui a més ens ha parlat de la història i el motiu del 8 de març.

Avui la dona clau en la història de la ciència i la tecnologia és Sarah Mather, una crac amb els telescopis submarins.

La dona pionera és Giovanna Rossi Caccia, la primera soprano catalana que va cantar al Gran Teatre del Liceu.

La dona oblidada és Lluïsa Estivill, la monja rebel que va salvar Reus

Sarah Mather