“Parlant de tot” entrevista a la cantant vilassatenca Carol Brunet

La veu dolça de la cantant vilassarenca Carol Brunet ha inundat el nostre estudi 1 de Vilassar Ràdio. Infermera jubilada, amb la passió per la música des de ben petita, ara té temps per regalar-nos el seu art. Dos treballs discogràfics: “Mapa de sentiments” i “De bat a bat”. Ens n’ha parlat al nostre magazín matinal.

A Brunet la podrem escoltar, ben aviat, a Vilassar de Mar. Segurament, aquest mes de març. De moment, un munt de projectes bullen al seu cap i a les seves cordes bucals, alguns de les quals, per cert, passen per col·laboracions amb les veus de les seves filles, l’Anna i la Laia.

Amb formació en clàssica des de ben petita, ens explica la Carol quan i com la va prendre la guspira de la música. Era al pati de la seva escola i, des d’una finestra, va escolar els Tornados. Va quedar frapada i va pensar alguna cosa semblant al jo vull fer això de gran.

Aprofitant que l’art corre per les venes de la seva família, el somni de la música el tenia clavat dins. Ara bé, havia d’assegurar-se poder pagar les factures i pujar les seves dues filles. La Sanitat, al marge de ser una feina, ha estat una de les seves grans passions. Tant al Centre d’Atenció Primària dels Especialistes Mèdics, de Mataró, com al de Premià.

Treballava com a auxiliar d’infermera. Disfrutava amb la seva feina

Un cop jubilada i amb un càncer superat, temps i moltes ganes, més que mai, de capbussar-se en la música. Amb un parell de músics de gran qualitat al seu costat. “Mapa de sentiments” i De bat a bat” són els dos primers treballs,  ja en prepara un tercer.

S’han unit una sèrie de concidències: es va jubilar fa sis anys i està encantada. Va tenir un càncer que va superar i moltes ganes de cantar i viure. Ha subratllat que està encantada de treballar amb els músics Jordi Torrent i Jorge Sarraute.

Va compondre “Variacions Elegia Casa Carol”, amb la seva parella d’aleshores, basant-se en un poema que li va dedicar a la Carol l’escriptor de Premià de Dalt Valerià Pujol.

Ha agraït el suport que rep del seu entorn: família i amics. Està molt recolzada pel seu marit, que és el seu fan número 1 i dues filles que li donen suport i han fet el disseny dels discos.

La cantant ha actuat en molts escenaris, però un que el va impressionar molt va ser a la gran del Nacional de Catalunya

Ha recordat que va formar part del quartet musical “Mus de Veus” i que les van contractar per fer de fil conductor a la peça teatral “Fuenteovejuna”, protagonitzada per Jordi Bosch, Jordi Martínez, Maria Molins, Cristina Plaza, sota la direcció de Ramon Simó. Després, van girar per Madrid i per Salamanca.

Ara bé, al marge d’aquest recinte sagrat com és el TNC, a la Carol Brunet, com a tots els artistes, sempre els fa molt respecte tocar a casa. En el seu cas, a Vilassar de Mar.

Ens avança que, ben aviat, al mes de març la podrem tornar a escoltar. I diem tornar perquè aquest gener ja va interpretar, a peus de la Torre d’en Nadal, el Viatge a Ítaca d’en Lluís Llach amb motiu de la jornada solidària d’Encesa de Torres, Talaies i Talaiots.

Dona increïblement activa, està preparant, ara mateix, autèntiques paraules majors de la clàssica.Col·labora amb un cor participatiu i estan preparant el “Rèquiem” de Mozart.

I és que, havent començat, quan era tenia 15 anys,  atrevint-se amb un Serrat, t’ha de donar forces. Era el seu primer bolo. Va ser en un festival que es feia a Cabrils, on va cantar amb la seva guitarra “Paraules d’amor”  i va guanyar el primer premi.Primer premi, doncs, per a Brunet.

Als seus 70 anys, vida conformada per dos grans eixos, filles a banda, és clar, la música i la sanitat.

Mai va deixar la seva feina sanitària, perquè la seva feina era el seu sou i la seva independència.

I el que és la vida. Una cançó escoltada des d’una finestra li va permetre a Carol Brunet obrir-se “De bat a bat”.