“Parlant de consum” tracta sobre les petites companyies que ofereixen els serveis de llum, gas i telefonia

Cada primer dijous de mes, l’espai magazine “Parlant de tot”, que condueix Jaume Cabot, emet a les 10:05 del matí la secció “Parlem de consum”, amb la intervenció de l’advocat Oriol Contreras, responsable de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Vilassar de Mar i la d’altres consistoris del Maresme.

El passat 1 d’octubre la secció va centrar la seva atenció en les petites companyies que ofereixen els serveis de submistrament elèctric, telefonia i  gas.

Contreras va explicar que en les darreres setmanes està rebent algunes consultes per part d’usuaris que estan estudiant la possibilitat  de contractar amb aquestes companyies la prestació d’alguns serveis com el de la llum, gas i telefonia i volen conèixer els pros i contres

Ha manifestat que les petites companyies, algunes de les quals estan ubicades a Catalunya, ofereixen una millor atenció personalitzada i més propera al consumidor, però ha recordat que per desgràcia no poden oferir preus tant competitius com els preus que ofereixen algunes grans companyies, que ofereixen també l’opció de bo social, que no ofereixen les companyies petites. Contreras també ha subratllat que algunes petites companyies de la llum compren el subministrament elèctric als distribuidors d’energies renovables i això és un  aspecte que molts consumidors tenen en compte a l’hora de triar companyia. 

Contreras ha explicat que en els darrers anys, les noves companyies de telefonia han començat a desplegar les seves pròpies xarxes de telefonia, i per tant, ja no tot depèn de Movistar (l’antiga Telefónica), propietària de la majoria de xarxes de telefonia.

Contreras ha recordat  que durant el confinament el govern va prohibir la portabilitat, per evitar que els usuaris es quedessin hores sense línia telefònica en el procés de canvi de companyia.   

Contreras ha subratllat la necessitat que els consumidors tinguin els documents de tots els serveis que han contractat i ha recordat que, davant de qualsevol dubte, qualsevol persona que ho vulgui pot consultar a l’OMIC.

Si voleu fer una consulta a la secció “Parlem de consum” de Vilassar Ràdio, podeu enviar un correu a viradio@vilassardemar.cat

Escolta la secció “Parlant de consum” en aquest enllaç