Oriol Sànchez: “Només tinc una hora al mes per dir al meu pare que l’estimo”

Abans ningú deia t’estimo. Llibre escrit a deu mans, per part de cinc dels fills i filles dels presos polítics catalans. L’Anna Forn, la Berta Forn, la Laura Turull, la Marta Turull i l’Oriol Sànchez han tret aquesta publicació per explicar les seves experiències arran dels empresonaments del seus pares. Oriol Sànchez, fill de Jordi Sànchez, expresident de l’ANC, ha parlat amb Vilassar Ràdio. Amb 20 anys d’edat, amb una gran maduresa i amb molta serenor, Oriol Sànchez retrata quin és l’estat d’ànim de les famílies dels presos. Destaca que s’ajuden molt entre ells i que no es poden permetre defallir. De fet, i gràcies a les visites, entre els fills i filles ha sorgit una amistat intensa; fruit de la situació que potser, en una vida normalitzada, no s’hauria donat mai.

Ara, la situació de tots ells és, com a mínim, més fàcil. Els seus pares són a Lledoners. Una presó catalana. Però no són pas a casa com recalca Oriol Sànchez. No es poden veure cada setmana. Les visites són limitades. L’Oriol acostuma a veure son pare dos cops al mes. Unes trobades en les quals les relacions entre pares i fills varien. Ara es diuen t’estimo. Abans, no tant. És el títol del llibre.

Com veu el seu pare? Jordi Sànchez, per al seu fill, és una persona a la qual li costa ensenyar els seus sentiments. Ells, encara que no vulguessin, han entrat en la plana mediàtica. De fet, els acostumen a convidar a un munt d’actes. Oriol Sànchez agraeix les mostres de suport. Preguntat pel futur del procés i dels seus pares, Oriol Sànchez no s’atreveix a fer una previsió. Els esdeveniments canvien cada minut, assegura

Abans ningú deia t’estimo, recull l’experiència intensa, dura, desconcertant i emotiva de quatre noies i un noi que veuen com els pares són empresonats, arran dels fets polítics de setembre i octubre del 2017 a Catalunya.

Pots escoltar l’entrevista sencera aquí.