Oriol Fillat debuta al Mutua Madrid de Tennis

Aquesta setmana, arrenca el torneig de tennis Mutua Madrid on les millors raquetes del món buscaran adjudicar-se un prestigiós trofeu sobre terra batuda que, en l’edició de l’any passat, es van endur el mallorquí Rafa Nadal i la rumanesa Simona Halep. Una cita que té marcada en el calendari el vilassarenc Oriol Fillat. Quart d’Espanya en categoria sub’16 i un dels esportistes amb més projecció.

Fillat marxa cap a Madrid amb les maletes farcides d’il.lusió. Un repte esportiu de primera magnitud. Relaxat i un punt fred, Oriol Fillat explica que intenta “aïllar-se de la pressió”. “Disfrutar de l’experiència”, diu.

Excel.lent oportunitat per conviure amb els professionals i les millors raquetes del món. De fet, el tennista vilassarenc ja ha tingut l’oportunitat de poder jugar, en partits d’entrenament, contra bèsties consagrades com Marcel Granollers, Tommy Robredo o la italiana Flavia Pennetta guanyadora de l’Obert dels Estats Units.

El jove tennista vilassarenc, malgrat els seus 16 anys, ja és tot un veterà. S’ha trepitjat tot l’estat i ha participat en diferents tornejos internacionals com ara Avinyó, Stuttgart i, properament, farà les maletes per jugar a Milà. Un esport molt exigent físicament, però que obliga a assolir una extraordinària fortalesa mental, necessària per afrontar partits i competicions en les quals els jugador està sol contra el rival

I, és clar, entrenaments duríssims que l’Oriol Fillat ha de compaginar amb els estudis de quart d’ESO que fa a l’institut Vilatzara. Davant la seva prometedora carrera esportiva i el seu sacrifici amb els llibres, l’institut l’ajuda. La família? Sempre al seu costat. Està decidit a seguir estudiant, entrenant i competint al màxim nivell. Per això, Oriol Fillat farà les maletes i marxarà a alguna universitat estatunidenca on pugui compaginar les dues facetes de la seva vida amb més facilitat. Vol fer una carrera relacionada amb Economia i màrketing.

Els Estats Units sembla el seu futur més proper. L’immediat passa pel Torneig Mutua Madrid d’aquesta setmana. Oriol Fillat entrena, des de ben petit, al Club de Tennis Cabrils que, enguany, està d’enhorabona ja que celebra el seu primer mig segle de vida.