Operació Urnes: de la Xina a Catalunya passant per Marsella

Un tal Lluís, nom inventat, en va ser el cervell. Urnes comprades a la Xina, amagades a Marsella i tancades en vui magatzems de Catalunya tot esperant l’1 d’octubre. No és l’argument de cap pel.lícula (encara) és el retrat de com es va preparar la intendència per votar. Ho expliquen els periodistes del diari Ara Xavi Tedó i Laia Vicens en el llibre Operació Urnes. Es presenta a Vilassar de Mar, aquest dilluns, a partir de dos quarts de vuit del vespre a la sala petita de l’Ateneu.

Una xarxa clandestina per portar les urnes a Catalunya i que es va començar a preparar força mesos abans: al març. Xavi Tedó explica què hi ha al llibre Operació Urnes. Al capdavant hi ha en Lluís. És un nom fictici. Un mecenes que va pagar l’operació i que el va portar a comprar les urnes a la Xina. En van fer 10.000 en només un dia.

En Xavi i la Laia van fer més de 50 entrevistes a persones que van participar en aquesta operació clandestina. Des del cervell a anònims que van amagar les urnes a casa seva o als maleters dels seus cotxes. Una història (real) amb elements de pel.lícula. En Xavi explica que, durant la investigació van fer servir mètodes calcats de la xarxa clandestina. Explica com evitar els controls de l’estat espanyol a internet. Gràcies a aquesta aplicació.

Per saber-ne més d’aquesta història apassionant, aquest dilluns a partir de dos quarts de vuit del vespre, es presenta el llibre Operació Urnes d’en Xavi Tedó i la Laia Vicens a la sala petita de l’Ateneu. En acabar, com apunten els propis organitzadors de l’acte, tant l’ANC de Vilassar de Mar com el CDR del nostre municipi, se celebrarà un pica-pica sediciós.