Obertes les inscripcions per al concurs de cuina de la Setmana de la Salut

Del 7 al 13 d’abril tindrà lloc a Vilassar de Mar la 3a Setmana de la Salut amb l’objectiu de fomentar hàbits saludables entre la població. Enguany una de les novetats serà un concurs de cuina per fomentar la cuina saludable entre els més menuts. Les inscripcions per participar-hi ja estan obertes.

El concurs de cuina es farà el dissabte 12 d’abril dins la Marató de salut, que tindrà com a escenari l’escola Pérez Sala i que estarà plena d’activitats i tallers. El concurs serà una competició per parelles, en què un dels components haurà de tenir entre 6 i 14 anys i l’altre més de 18 anys, però amb la condició que el protagonista de la confecció del plat sigui l’infant. Un jurat serà l’encarregat de valorar els plats, tenint en compte la utilització d’ingredients saludables i la seva sana cocció, el sabor i l’aroma de la recepta i la presentació.

Les inscripcions per participar es poden fer a Can Bisa, en horari de 9 a 14 h, o per correu electrònic martacasas@vilassardemar.cat, indicant nom i edat de les persones que hi participen. Les inscripcions estan limitades a 20 parelles. Les bases completes del concurs es poden consultar a continuació i al web municipal www.vilassardemar.cat.

BASES DEL CONCURS DE CUINA DE LA SETMANA DE LA SALUT 2014:

Data: dissabte 12 d’abril de 2014
Lloc: pati tancat de la Suïssa de l’Escola Pérez Sala
Horari: de 10.30 a 12.30 h

OBJECTIUS:
És una competició per parelles. Un dels components de la parella haurà de tenir entre 6 i 14 anys i l’altre més de 18 anys. L’objectiu del concurs és fomentar la cuina ràpida i saludable entre els infants de 6 a 14 anys, per la qual cosa es demana que l’adult ajudi a fer el plat però que el protagonista de la confecció sigui l’infant. La no pràctica d’aquesta condició podria ser motiu de desqualificació de la parella.

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ:
L’organització no aportarà cap estri de cuina. Cada parella se’ls haurà de portar de casa. Tots els ingredients que es facin servir caldrà que es portin ja nets. Tots els aliments s’han de portar en cru i sense pelar ni tallar. Posarem a disposició de les parelles participants 5 endolls per si necessiten tallar, batre, etc.

No es pot portar cap ingredient cuinat, per tant tota la cocció caldrà fer-la durant el concurs. En aquest cas es farà excepció amb els llegums que sí que es podran portar bullits.

Per tal de poder aconseguir puntuació és imprescindible:
– En cas de fer servir oli haurà de ser d’oliva.
– Fer servir dos ingredients de la cuina mediterrània (llegum, verdura, fruita, peix, hortalisses, etc.).

Caldrà presentar la recepta final en un plat i un full amb tots els ingredients utilitzats en la recepta.

HORARI:
El concurs començarà a les 11.00 h i acabarà a les 12.30 h. Per tant les parelles tindran 1 hora i 30 minuts per tal de confeccionar el plat. Caldrà que facin una quantitat suficient (la mida d’una tapa és suficient) per tal que el puguin tastar fins a 4 persones (components del jurat).

A partir de les 10.30 hores s’obrirà l’acreditació per tal que les parelles accedeixin a la seva zona de treball. En acabar caldrà que cada parella deixi net el fogó, la taula i l’entorn. L’organització posarà a disposició de les parelles participants estris de neteja i contenidors de cada fracció (orgànica, plàstic, paper, vidre i rebuig).

 

PUNTUACIONS:
El jurat estarà compost per 4 persones de la Comissió d’Estils de Vida Saludables (2 homes i 2 dones). A més s’intentarà incorporar 1 o 2 restauradors del municipi.

Per tal de decidir la recepta guanyadora s’utilitzarà el sistema següent:
– Hi haurà 3 ítems diferents de valoració:

  • Utilització d’ingredients saludables i la seva sana cocció
  • Sabor i aroma de la recepta.
  • Presentació.

Es realitzaran valoracions d’1 al 10 de cada ítem per part de cada membre del jurat i es realitzarà una mitjana aritmètica de les diferents puntuacions. En cas d’empat els membres del jurat dedicats a la restauració tindran vot de qualitat. Els resultats i els premis es resoldran i anunciaran a les 13.30 h del mateix dia.

El lliurament dels premis es farà en l’acte de cloenda de la Festa de la Setmana de la Salut, a partir de les 19 hores.

PREMIS :
Els premis seran:
– Per a les tres primeres parelles classificades: publicació de la recepta i repartiment a la propera Marató de Salut.
– Per a la primera parella classificada: 1 dinar per a 4 persones a un dels restaurants amb acreditació AMED del municipi.

INSCRIPCIONS:
Com la capacitat de participació és limitada a 20 parelles caldrà obligatòriament realitzar una inscripció prèvia. El període d’inscripció s’obrirà el 10 de març a les 09.00 h i es tancarà quan s’hagin omplert les places. Les places s’adjudicaran per estricte ordre d’arribada. Les sol·licituds d’inscripció es realitzaran a Can Bisa en horari de 9.00 a 14.00 h o al correu electrònic martacasas@vilassardemar.cat, indicant nom i edat de les persones que hi participen.