Oberta la inscripció per participar a la propera edició del Maresmusic

El concurs de música jove, organitzat pels ajuntaments de Cabrils, el Masnou, Montgat, Tiana, Tordera i Vilassar de Mar, engega motors. Poden participar al Maresmusic aquells grups o solistes amb edats entre els 16 i els 30 anys, on almenys un dels components estigui empadronat a un dels municipis organitzadors o a algun municipi del Maresme. La inscripció al concurs és oberta fins al 25 de setembre al web maresmusic.cat. Un cop feta la inscripció tots els grups i artistes hauran d’adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de qualsevol dels municipis organitzadors, de manera presencial, per portar la documentació que s’indiqui a la inscripció.

La final serà el 21 d’octubre, a Tiana. Es farà a la Sala Albéniz i tindrà format de concert per a què totes les formacions puguin gaudir del públic en directe al llarg d’una jornada musical.

Fases del concurs

Hi haurà dues fases durant el concurs: la selecció de cinc grups o solistes finalistes per part d’un jurat (fase classificatòria) i la valoració del jurat i la votació popular a través de la final en directe el dissabte, 21 d’octubre, a la Sala Albéniz de Tiana. El jurat valorarà les actuacions dels grups segons els criteris de l’originalitat del projecte, la presència del català, el nivell d’afinació i so, la qualitat d’interpretació en directe i la posada en escena, la cohesió del grup, la presència femenina i la qualitat de la veu.

Premis

El concurs comptarà amb els següent premis:

  • Premi consistent en la gravació audiovisual d’un concert en directe en un estudi, o plató de TV, per un valor de 2.000€.
  • Premi consistent en la participació a una Fira Professional amb assessorament i acompanyament d’una empresa del sector per donar suport al “management”, per un valor de 500€.
  • Premi consistent en la contractació remunerada en un festival de música itinerant de Catalunya, per un valor de 400€.
  • Premi consistent en l’adquisició de material musical. S’escollirà per votació popular durant les actuacions, per un valor de 500€.
  • Premi local a la millor proposta de cada municipi organitzador, dirigit a grups o solistes participants i residents a Cabrils, el Masnou, Montgat, Tiana, Tordera i Vilassar de Mar. Els participants tenen accés a un premi a la millor proposta musical de cada municipi, encara que no sigui seleccionada per a la fase final del concurs. El grup seleccionat serà escollit per una persona representant de cada ajuntament. Cadascun dels municipis organitzadors podran atorgar el premi de la millor proposta de cada municipi a càrrec de les partides pressupostàries de cada ajuntament, en concepte d’una actuació a les festes majors del seu municipi o cicle musical municipal, per un valor de 600€ (IVA inclòs).

Què és el Maresmusic?

Maresmusic és més que un concurs. És una plataforma que ajuda als joves de la comarca amb recursos i eines per a la professionalització dels seus projectes musicals. Els principals objectius d’aquest concurs són:

– Millorar la formació musical dels músics que participen al concurs

– Promocionar als músics i les formacions novells participants

– Donar suport a la creació musical local i de la comarca

– Fomentar la incorporació de músics emergents i novells als espais d’actuació musical del territori

– Fomentar la participació de la dona al món de la música.

Maresmusic a les xarxes

El canal d’Instagram @maresmusicmaresme anirà oferint informació actualitzada i anunciarà xerrades amb grups de música i professionals del sector. També anunciarà els cinc grups seleccionats pel jurat, que passaran directament a la fase final que tindrà lloc a Tiana. A part dels cinc finalistes, es seleccionaran dos grups de reserva per si alguna de les formacions seleccionades no pogués actuar a la fase final.