Oberta la inscripció per formar part del voluntariat del Gran Recapte

Els propers 24 i 25 de novembre, quan falti un mes per Nadal, se celebrarà la quinzena edició del Gran Recapte dels Aliments. El Banc dels Aliments, l’entitat organitzadora, fa una crida a la col·laboració per no deixar caure les famílies amb pocs recursos. A nivell de Catalunya necessiten 18.000 voluntaris, dos mil més que l’any passat. Al Maresme, en general i a Vilassar de Mar, en particular, sempre es registra un bon número de voluntaris.

Això sí, acostumen a apuntar-se tard i, per tant, al Banc dels Aliments els costa la planificació de grans superfícies. L’any passat, a Vilassar de Mar, es van recollir gairebé 8 tones de menjar.

L’objectiu del Gran Recapte 2023 és cobrir l’alimentació de, com a mínim, 4 mesos de les famílies necessitades. Des de l’organització, que funciona gràcies a una enorme xarxa de persones voluntàries, creuen que, enguany, la societat catalana està molt tocada i amb menys recursos per afrontar la problemàtica de la pobresa.

És per això, que fan una crida a què les persones que vulguin donar un cop de mà s’apuntin, al més aviat possible, a la xarxa de voluntaris per als propers 24 i 25 de novembre que, com sempre, són un divendres i un dissabte. Et pots apuntar en aquest enllaç.

Per anar bé, ens diuen, s’hauria de comptar amb una flota de 18.000 persones, dues mil més que en l’edició de 2022. Un petit exèrcit per cobrir,  en diferents torns,  els 2.100 punts de recollida (superfícies comercials d’una trentena de cadenes) que es desplegaran per tot Catalunya a un mes de Nadal.

Els voluntaris, per cert, ja es poden inscriure al web de l’entitat, s’encarregaran d’informar sobre la funció del Banc dels Aliments, així com sobre la situació de precarietat alimentària, i també animaran els clients dels establiments participants a realitzar donacions d’aliments.

Aportacions? Aliments bàsics, de primera necessitat: llet, oli, arròs i conserves de carn o peix. També es poden donar diners fins, només en aquest cas, al 15 de desembre.

Recordem que l’any passar es van recaptar 6,2 milions d’euros només en aportacions econòmiques. Això í, la inflació que estem patint, va fer , segons els organitzadors, que les tones de menjar que es van adquirir fossin menys de les previstes.

Posem la mirada al retrovisor per recordar que, a Vilassar de Mar, en el Gran Recapte d’ara fa un any es van recollir pràcticament 8 tones de menjar. Al Condis del Mercat, la recaptació va ser de 3.010 quilos. Set banyeres de prop de 430 quilos cadascuna. A l’Ametller de la plaça del Mercat es van sumar 860 quilos més i 1.290 quilos es van afegir al global des del Sorli de Maria Vidal. Finalment, al Condis del carrer de Cuba van sumar 1.720 que s’han d’afegir al Caprabo, una gran superfície que va recollir 1075 quilos. Per tant, tot sumat, 7.955 quilos. Es van repartir entre les famílies amb pocs recursos econòmics de Premià de Mar, Mataró, Argentona i Vilassar de Mar.