Oberta la inscripció per als cursos adreçats a cuidadors i cuidadores

 

Qui cuida els cuidadors i les cuidadores? El CAP Guillermo Masriera de Vilassar de Mar disposa d’una referent de benestar emocional comunitari i arrenca un  seguit de cursos, que començaran el 3 d’octubre i s’allargaran fins al 5 de desembre, per a donar eines i suport a aquelles persones, dones en la seva immensa majoria,  que de manera altruista, per necessitat, per amor i sense retribucions econòmiques de cap mena, cuiden a persones estimades o familiars.

La psicòloga Leire López és al capdavant d’aquest departament de nova creació del Centre d’Atenció Primària. De moment, la seva tasca principal és fer una diagnosi, un retrat robot de la població del nostre municipi, de manera coordinada amb les escoles, instituts, Ajuntament….

Ha explicat que estan col·laborant amb l’escola de cuidadors de Fundació “La Caixa”  i que aquests cursos són un referent de benestar emocional comunitari.

I és que, a grans trets, les tres potes, els tres eixos del cicle són informar, formar i acompanyar. S’oferiran consells per a la cura diària, eines per millorar la comunicació entre la persona cuidadora i la persona cuidada, estratègies per gestionar les emocions, per reduir l’estrès, les angoixes, les pors, el procés de dol, espai de suport i autocura i un enfocament comunitari de diverses qüestions, com per exemple, com cuidar-se per a poder cuidar, l’ acompanyament emocional, dietètica i nutrició, soledat….

Entre consells i recomanacions hi haurà, el 28 de novembre, un espai per parlar de la soledat i en el qual es diferenciarà aquest concepte del d’aïllament social, i les variables relacionades amb aquest concepte.

En definitiva, a banda de poder-se formar i tenir eines per cuidar familiars, el cicle també està pensat per fer xarxa, per buscar un espai de respir o per veure que no s’està sol o sola en la tasca de cuidar la persona estimada ja que hi ha altres persones que es veuen en la mateixa situació.

Amb totes les dades, es farà un balanç del curs i s’estudiarà la radiografia que se’n derivi per veure l’impacte dels cicles a la comunitat i estudiar la seva continuïtat de cara a l’any vinent.

Els cursos es faran a  la sala de Formació de l’edifici del CAP Masriera els dilluns de 16h a 17’30h. Per inscriure’s, cal trucar al 690924714 o enviar un email a info@escueladecuidadores.lacaixa.org