Amics de la Sardana retrà homenatge a Manel Saderra i Puigferrer a Prada de Conflent

L’associació local Amics de la Sardana, amb el recolzament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, el Museu de la Marina i Fonovilassar 78, retrà homenatge al mestre sardanista Manel Saderra i Puigferrer, amb motiu del centenari del seu naixement,  amb l’organització d’un acte a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent dilluns 18 d’agost a les 6 de la tarda. L’acte consistirà en unes ponències sobre la vida i obra del compositor i una audició comentada de les seves sardanes més significatives. L’associació ha organitzat una sortida en autocar per assistir a aquest acte.

L’autocar sortirà de Vilassar de Mar el mateix dilluns a primeres hores del matí (2/4 de 8 des de davant del Museu de la Marina i ¾ de 8 des de la confluència entre la carretera de Cabrils i la Riera). L’arribada a Prada de Conflent serà a les 12 del migdia.

La primera activitat en què participaran els assistents serà un dinar de germanor a 2/4 de 2 de la tarda; hora i mitja més tard, passejada per la població i a partir de les 6 de la tarda s’iniciarà l’acte sobre Manel Saderra Puigferrer, amb ponències i audició comentada.

Manel Saderra i Puigferrer (Tortellà, Garrotxa, 21-7-1908 / Porqueres, Pla de l’Estany, 7-3-2000) fou músic i compositor de més d’una norantena de sardanes, a mig camí entre el registre culte i popular, essent un gran innovador en el gènere. La versió coral de la seva sardana “Somni” (1947) ha obtingut una gran difusió. Sovint és anomenat “Puigferrer” per diferenciar-lo del seu germà Josep. Al llarg de la seva vida obtingué  els màxims guardons: Creu de Sant Jordi, atorgada per la Generalitat de Catalunya, premi Jaume I d’Actuació Cívica Catalana, lliurat per la Fundació Jaume I i la Medalla al Mèrit Musical, concedida per l’Obra del Batlle Popular.  

El retorn cap a Vilassar de Mar s’efectuarà a partir de les 8 del vespre.

Com a activitat opcional, els qui ho desitgin podran assistir a les 12 del migdia, hora i mitja abans del dinar, a l’acte d’homenatge al periodista Joaquim Maria Puyal, que tindrà lloc a la mateixa universitat d’estiu, i que comptarà amb la presència d’Antoni Bassas, Sebastià Serrano, Jordi Mir i Joan Domènec Ros.  

Aquesta sortida costa 27 euros. Per inscripcions i informació, cal contactar amb Amics de la Sardana (amic@sardanavilassardemar.org / 93 750 27 75) o el Museu de la Marina (museumarina@vilassardemar.cat / 93 750 21 21).

  

Leave a Reply