Oberta la inscripció per a la realitzar la Ruta Almera

En el context de la celebració de l’Any Almera, organitzat per la comissió Jaume Almera, integrada pel Centre d’Estudis Vilassarencs (CEV), l’Ajuntament de la nostra localitat i persones a títol particular, el Centre d’Estudis Vilassarencs amb el suport d’ Àula d’Extensió Universitària ofereìx la possibilitat de conèixer dijous 12 de desembre les principals institucions de foment del coneixement científic i humanístic del tombant del segle XIX i XX en les quals el doctor Jaume Almera Comas, nascut a Vilassar de Mar i patriarca de la geologia a Catalunya, hi va tenir especial relació tant a nivell científic com religiós. Es visitarà la Biblioteca Balmesiana, la Reial Acadèmia de les Ciències i Arts i l’ Observatori Fabra, ubicats a Barcelona. El preu d’aquesta sortida en autocar, les tres visites guiades i el dinar és de 57 euros. Les places són limitades.

La sortida s’efectuarà a les 10 del matí des de davant de l’escola Del Mar, a l’avinguda Lluís Companys, i el retorn serà al mateix lloc al voltant de les 7 del vespre. Per a reserva de tiquet i per a més informació, cal trucar al 649377659.

Jaume Almera i Comas va ser geòleg, catedràtic d’Història Natural i Fisiologia, membre de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, fundador i responsable del Museu de Geognòsia i Paleontologia del Seminari de Barcelona, autor dels 5 mapes geològics i topogràfics de la província de Barcelona i canonge de la catedral de Barcelona.