Oberta la inscripció per a la formació en reanimació cardio-pulmonar

La Regidoria de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Vilassar de Mar està preparant nous cursos gratuïts per a, per una banda,  ensenyar a utilizar els desfribril·ladors instal·lats al poble i que la ciutadania perdi la por a fer-los servir si es troben en una situació que ho requereixi, i per altra part de reanimació cardiopulmonar. Les persones interessades poden enviar un correu electrònic a martacasas@vilassardemar.cat.

Dins del programa de Promoció de la Salut als centres educatius, enguany,  s’ha fet un curs a tot l’alumnat de cinquè de primària i també als instituts s’ha fet formació en cardioprotecció a l’alumnat de primer i tercer d’ESO del Vilatzara i al de segon i quart d’ESO de l’institut Pere Ribot. També s’ha fet formació a col·lectius específics com són a farmàcies del poble i també a altres establiments de Vilassar Comerç. Els cursos són fruït d’un treball transversal entre institucions, Ajuntament, Diputació de Barcelona i l’Institut Català de la Salut (CAP Doctor Masriera). Amb aquesta formació es pretén animar la ciutadania a perdre la por, a desmitificar mites i donar el missatge que salvar vides està a l’abast de tothom.

Actualment a la nostra localitat existeix una xarxa d’espais cardioprotegits amb un total de setze desfribril·ladors instal·lats dels quals vuit exteriors, cinc mòbils i tres interiors.