Oberta la inscripció per a la campanya de donació de sang de setembre

Diumenge 5 de setembre  tindrà lloc una campanya de recollida de donacions de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Es realitzarà des de les 10 del matí fins a les 2 de la tarda a les instal·lacions l’Àula de Música, ubicades al carrer Narcís Monturiol, 23.

Pot donar sang qualsevol persona que estigui bé de salut, que pesi més de 50 quilos i tingui entre 18 i 70 anys. No es pot donar sang si s’està prenent antibiòtic ni tampoc poden efectuar donació les dones embarassades.

Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre.

Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d’hemoglobina.

Si has patit la Covid-19 o has estat en contacte amb algú que l’hagi patit, hauràs d’esperar un mes per poder donar.

La vacunació contra la Covid no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si tens algun efecte secundari com febre o malestar general, hauràs d’esperar 15 dies.

Per participar a la campanya , cal reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat.

Es demanarà als donants que es rentin les mans amb gel hidroalcohòlic, se’ls pendrà la temperatura i se’ls lliurarà una mascareta quirúrgica. També se’ls dona un boli d’un sol ús per omplir el formulari, que es pot portar emplenat de casa si es descarrega de la web donarsang.gencat.cat. Després de cada donació es desinfecta cada llitera i es dona als donants un petit refrigeri.

Cal sang de tots els grups.