Oberta la inscripció per a classes de capoeira mandara

Sempre t’ha agradat la capoeira? Has somiat en realitzar les cabrioles que fan a ritmes afrobrasilers? Doncs sàpigues que, des de fa un mes, tens l’oportunitat, sense sortir de Vilassar de Mar (a més) d’apuntar-te a classes de Capoeira Mandara que, perquè ho sàpigues, és la dels salts aeris.

Hem parlat amb la Mercè, que és la coordinadora d’aquestes classes de Capoeira Mandara. Unes classes que es fan al nostre poble: a Can Jorba els dilluns i al Barato, en el context del Pla de Desenvolupament Comunitari, els dimecres.

Un esport, unes arts marcials, unes acrobàcies que no tenen edat. De 14 anys en amunt.No hi ha límit d’edat per aquesta activitat, que recentment ha estat fent una dona de 65 anys.

La Mercè ens ha explicat que inicialment l’activitat adreçada al jovent però si veuen que hi ha demanda d’infants que vulguin fer aquesta activitat, estudiaran la possibilitat de fer classes per a aquesta franja d’edat.

La capoeira és un esport molt complet, com detalla la coordinadora d’aquesta activitat; és un art marcial disfressat de dansa, amb moltes connotacions culturals. Barreja esport, música i idioma.

Les classes vilassarenques se centren en la versió més espectacular, l’acrobàtica, i és que hi ha diversos tipus de capoeira.

Un esport ideal perquè ens pot ajudar a nivell de vida, de dia a dia. No és competitiu i no hi ha contacte directe entre els participants. És un esport que ens ensenya a protegir-nos.

A més, els i les joves es poden interessar, a més de fer activitat física, en diferents instruments musicals que acompanyen els balls i amb el cant.

Es tracta, en definitiva, de donar oportunitats als més joves per tal que es formin en aquesta dansa tan espectacular. Ajuda a concentrar-se en els estudis a banda de molts altres aspectes positius,

Un professor nadiu, afrobrasiler, amb una llarga experiència, imparteix les classes. Unes classes en les quals, per cert, hi ha reserva de places socials per a les famílies que tinguin dificultats econòmiques

Per a més informació i per inscripcions, cal adreçar-se al web capoeira.cat