Oberta fins el 15 de desembre la campanya de vacunació contra la grip

No cal tenir una bola de vidre per saber que se’ns presenta una tardor calenta en plena segona onada del coronavirus, ja que xocaran dos trens de gran tonatge: la grip, per una banda, i la Covid 19 per l’altra. Per això el CAP Doctor Masriera de Vilassar de Mar ja ha encetat la campanya de vacunació contra la grip que s’allargarà fins el proper 15 de desembre. Estan capacitats per administrar unes cent dosis diàries de les 3.950 que disposen. Es calcula que la grip aterrarà a finals de desembre, principis de gener.

Amb la infermera del CAP Doctor Masriera, Alba Sanvicente i amb la farmacèutica Débora Jover, de la Farmàcia Roca 1904, hem repassat dins de l’espai “Fem Salut” del magazine matinal “Parlant de tot”  tots els aspectes que calen saber sobre la campanya de la vacunació de la grip. Podeu escoltar la secció sencera aquí.

En plena segona onada del coronavirus, és més important que mai vacunar-se contra la grip. Però que quedi clar, un virus és la grip i l’altra el Covid 19 que, tot i compartir símptomes, no tenen res a veure mèdicament parlant.

Cal saber que la grip, al ser estacional, cada any canvia la seva soca, i la vacuna canvia cada any.

Podem demanar cita per vacunar-nos trucant al 93 326 89 01. Quan tinguem l’hora, hem de procurar ser el més puntuals possibles.

I és que s’han de mantenir els circuits de trànsit dins del CAP nets per treballar en una campanya gripal complicada en la qual col·lisionaran dos monstres, la grip i la covid 19.

Per això, com recorda Alba Sanvicente, vacunar-se és un excel·lent exercici de salut comunitària. Ha explicat que es recomana la vacunació als majors de 60 anys i, pel que fa a les persones que tenen entre 6 mesos i els menors de 60 anys, aquelles que tinguin un  alt risc de complicació (les que tenen patologies cardiovasculars, respiratòries, hipertensió arterial), diabètics, persones amb obesitat...  I per raons òbvies, raons de Covid-19, també es recomana, engany i especialment, als anomenats serveis essencials. Amb la incorporació, aquest 2020 del col·lectiu de mestres.

I insisteixen en què la vacuna de la grip no fa res, repetim res, contra la Covid. Són dos virus diferents encara que puguin compartir simptomatologia

Per la seva banda, la farmacèutica Débora Jover ens dóna alguns consells per a la prevenció de la grip: higiene de mans, ús de gel hicroalcohòlic, no tocar cara i ulls sense haver-se prèviament rentat les mans, distància entre persona i persona, quan s’estossegui fer-ho amb la cara interna del colze, etc…

Des de l’espai Fem Salut de Vilassar Ràdio, realitzat en col·laboració amb la regidoria de Salut del nostre consistori, les farmàcies del nostre municipi i el Cap Doctor Masriera es recorda, també, que la mascareta, d’ús obligat, serà un element, també clau, per evitar encomanar-se de la grip.