Obert fins el 31 d’agost el termini per participar al Vilassar de Noir

T’agrada escriure? Tens alguna novel·la al calaix? El món del misteri i de la sang i el fetge és el teu? Doncs sàpigues que ja s’ha convocat la quarta edició del Premi Vilassar de Noir de novel·la negra en català. La persona guanyadora es coneixerà el proper 30 de setembre, durant el cap de setmana, de la setena edició d’aquesta cita cultura negra del nostre poble. Qui guanyi succeirà, en el palmarès, a Aniol Florensa que, amb el seu  “Lladrucs a les estrelles”, es van endur el màxim guardó de l’any passat.

Així, l’editorial Llibres del Delicte convoca, ja, el quart premi d’aquest guardó de novel·la negra en català que va agafant solera i prestigi cada edició que passa. Al Vilassar de Noir es poden presentar totes les obres de gènere negre, policial o de misteri escrites en català. Això sí, amb el màxim d’una obra per autor o autora. Extensió mínima de 150 fulls (màxim 250) a doble espai i tipografia 12. I, això sí, ha de ser inèdita i no ha hagut de ser publicada mai abans.

Sàpigues que pots guanyar un important premi. El Vilassar de Noir està dotat amb 2.500 euros. Quantitat que es pagarà en concepte de drets per l’edició de l’obra guanyadora, tant en paper, com en format electrònic. L’edició és a càrrec de Llibres del Delicte i la novel·la guanyadora es publicarà durant l’any vinent.

El termini per presentar l’obra acaba el 31 d’agost a les 9 del vespre. Correu electrònic a vilassardenoir@gmail.com indicant que s’opta al premi. Cal que adjuntis, atenció, dos arxius. Un amb la novel·la, amb el títol de l’obra com a nom, i un altre arxiu anomenat plica en el qual s’han d’indicar les dades personals de l’autor o autora i el contacte.

I el darrer cap de setmana de setembre, coincidint amb la setena edició del Vilassar de Mar, sabrem la novel·la guanyadora.

El 30 de setembre, doncs, acabarà el regnat de Lladrucs a les estrelles, d’Aniol Florensa, que és el darrer guanyador del Vilassar de Noir.

Florensa, nascut a Vilassar de Dalt ara fa 35 anys, va passar pels nostres micròfons, i ens va explicar que la seva novel·la retrata els dòlmens i els hivernacles del Baix Maresme en una obra que parla de la gent busca el seu lloc en el món. Una obra, amb punts tràgics i còmics, que alterna tocs d’humor i ironia que es barregen amb altres sentiments més foscos. Una autèntica muntanya russa.