Obert el termini per a sol·licitar les subvencions de la Generalitat per a activitats de restauració i centres d’estètica i bellesa

Els autònoms, pimes i microempreses que prestin activitats de restauració (bars, restaurants i cafeteries) o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa poden sol·licitar des del 28 d’octubre durant els 15 dies, ser beneficiaris de la línia de subvencions aprovada per la Generalitat de Catalunya per aquests sectors.


Les subvencions s’atorgaran per ordre cronològic de presentaci
ó de les sol·licituds i el termini de presentació és de 15 dies o fins a exhaurir la dotació pressupostària assignada, que és de 40 milions d’euros amb un màxim de 1.500 euros per beneficiari.


Es considera subvencionable qualsevol despesa realitzada entre l’1 de gener i el 31de desembre del 2020 per recuperar o incrementar el volum de vendes, estimular la demanda, enfortir la solvència financera i totes aquelles actuacions per fomentar la creació de sistemes efectius i àgils de venda on-line i la seva logística. Es podran cobrir despeses de lloguer, compres de producte, subministraments, inversions en tecnologia i altres despeses vinculades amb l’activitat proporcionades per tercers. No es consideren subvencionables, en canvi, sous i salaris ni amortitzacions i rentings.


Segons la Generalitat, els ajuts tenen com a objectiu “reactivar i impulsar aquestes activitats davant de la situació de tancament” que els va comportat la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre de la pròpia Generalitat per a la contenció del brot epidèmic de la covid-19.


Els canals per a sol·licitar aquestes subvencions són els següents:

Canal Empresa

Web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya

Web del Departament d’Empresa i Coneixement

Podreu trobar tota la informació relacionada amb aquesta convocatòria en aquest enllaç